Έως το 2018 η απλοποίηση της αδειοδότησης για σύσταση επιχειρήσεων

σύμφωνα με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη

Έως το 2018 θα έχει απλοποιηθεί το καθεστώς αδειοδότησης για τη σύσταση επιχειρήσεων σύμφωνα με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη σε ομιλία της στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Όπως τόνισε η κ. Τζάκρη, προσέλκυση επενδύσεων σημαίνει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, στο υπουργείο Βιομηχανίας «προχωρούμε στη ριζική απλοποίηση της διαδικασίας και στη συμβατότητα με αντίστοιχα ευρωπαϊκά αδειοδοτικά πλαίσια. Μέχρι το 2018 θα έχει απλοποιηθεί η αδειοδότηση για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Το 2018 δεν είναι μακροπρόθεσμος αλλά ρεαλιστικός σχεδιασμός. Μέχρι τότε που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνονται βήμα – βήμα, σταδιακά, οι αναγκαίες απλοποιήσεις ανά κλάδο».

Η αρχή έγινε με τους τρεις πρώτους κλάδους - τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων και ποτών. Για αυτούς τους τρεις πρώτους τομείς, η απλοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016, δηλαδή μέσα σε τέσσερις μήνες από σήμερα.

Ο επόμενος, «δύσκολος» για το θέμα της αδειοδότησης κλάδος που έχει επιλεχθεί, είναι οι εξορυκτικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες. Η απλοποίηση σε αυτόν τον κλάδο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017, λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος. Στο ενδιάμεσο, μέσα στο 2016, θα οριστικοποιήσουμε το χρονοδιάγραμμα για την απλοποίηση όλων των κλάδων, ώστε το 2018 να ολοκληρωθεί το έργο.

«Εθνική μας υποχρέωση είναι η προστασία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της εθνικής παραγωγής με προοπτική, αλλά κυρίως της εθνικής πλέον, αντίστασης, απέναντι σε παράλογες πολιτικές λιτότητας» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης