Στα λαγούμια της στείρας αντιπολίτευσης

Της Ήρα Κουρή, Φιλολόγου

Είναι γνωστό ότι, όταν  ο πολιτικός λόγος χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό, διαστρέβλωση της αλήθειας και ιδιοτελή σκοπιμότητα , τότε η πολιτική ζωή του τόπου ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια κοινωνικής παραπλάνησης και αξιακής ισοπέδωσης. Αφορμή για αυτές τις σκέψεις, μου έδωσε το πρόσφατο άρθρο του κ. Γιάννη Λάμπρου ο οποίος παρόλο που ενημερώθηκε λεπτομερώς , έσπευσε να δημοσιεύσει τις θέσεις του, τεκμηριώνοντας τες σε δικές του υποθέσεις.

  Αναλυτικά λοιπόν και για την ενημέρωση των συμπολιτών μας :

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι : «Να σηματοδοτηθεί η πλαζ στη συνείδηση των συμπολιτών μας, ως χώρος φιλοξενίας, νεανικής δημιουργίας και δράσης. Να παραμείνει ο χώρος ανοικτός και προσβάσιμος στους πολίτες και κυρίως στη νεολαία, έτσι ώστε να είναι ζωντανός». Έτσι, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα  οργανώσεων κ  φορέων της Πάτρας και  δεν περνά ο δημοτικός χώρος στα χέρια των ιδιωτών .

Η εισήγηση της δημοτικής  αρχής αναφέρει: «Το πρόγραμμα απευθύνεται στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης, Α΄/ΘΜΙΑ κ Β΄/ΘΜΙΑ  και το περιεχόμενό του σχετίζεται με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ή άλλων προγραμμάτων που εκπονούνται στα σχολεία (περιβάλλον, πολιτισμός, αγωγή υγείας, αγωγή σταδιοδρομίας, αθλητισμός)». Ο κ. Λάμπρου αντιλαμβάνεται  και ερμηνεύει την παραπάνω διατύπωση, παρόλο που του δόθηκαν λεπτομερείς  διευκρινίσεις, ότι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση θα την έχει η επταμελής επιτροπή συντονισμού του πάρκου στην πλαζ της Αγυιάς. Είναι τυχαίο που παραπλανά τους συμπολίτες;

Στο άρθρο του επιμένει στην αξιολόγηση των προγραμμάτων με βάση το  νομοθετικό πλαίσιο  για το οποίο η ΟΛΜΕ έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις. Ο δήμος μας δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να υιοθετήσει ή να συνηγορήσει στη διαδικασία ενδοσχολικής αξιολόγησης. Φυσικά,  με ερωτηματολόγιο που θα αποσταλεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς στα συμμετέχοντα σχολεία , θα αξιολογηθεί η λειτουργία του πάρκου έτσι ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες από το δήμο υπηρεσίες.

Η Δημοτική αρχή σεβόμενη τους μακροχρόνιους εκπαιδευτικούς αγώνες εκτιμά ότι ο ρόλος του συλλόγου διδασκόντων είναι ουσιαστικός και αδιαμφισβήτητος. Στην εισήγησή της αναφέρεται «Βασικό κριτήριο επιλογής του θέματος είναι αφενός τα εκπονούμενα στο σχολείο προγράμματα, αφετέρου τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Η επιλογή γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων».

Παρόλο που επισημάνθηκε στον κ. Λάμπρου ότι έχουν, ήδη από τον Οκτώβριο γίνει επίσημες κ ανεπίσημες συναντήσεις – συσκέψεις ( αρχικά γνωριμίας και στη συνέχεια ,από κοινού και κατά τομέα, σχεδιασμού και προγραμματισμού) με τους Διευθυντές  Α/θμιας κ Δ/θμιας  Εκ/σης και τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων, κατά τη διάρκεια των οποίων τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας για το φετινό πιλοτικό πρόγραμμα , εκείνος καταγγέλλει μονόπλευρη και παραμορφωτική οπτική της πραγματικότητας.Με το ίδιο ανακριβές σκεπτικό αιτιολογεί την απόφαση του να καταψηφίσει το πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων .

Η ειρωνική αναφορά του στους εργαζόμενους του δήμου που θα αναλάβουν την υλοποίηση των δράσεων, αποδεικνύει ότι αγνοεί παντελώς ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες του δήμου και των οργανισμών του υλοποιούν ήδη εποικοδομητικά,   προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων .

Η υιοθέτηση της πολιτικής του κιτρινισμού ή σωστότερα του «αυριανισμού» από στελέχη της ΡΑΠ αποδεικνύει ότι δυστυχώς, κόπτονται να αποδείξουν την ευπείθειά τους στο κυβερνόν κόμμα τους και αδιαφορούν για τις ανάγκες της Πάτρας .Τρανή απόδειξη αποτελεί ο ανορθόδοξος τίτλος που υιοθέτησε ο κ. Λάμπρου και που φανερώνει ότι ο μοναδικός του στόχος ήταν προσωπικά ο Κώστας Πελετίδης που ως δήμαρχος, υπερασπίζεται τις πραγματικές ανάγκες αυτής της πόλης και δίνει τη μάχη του σε όλα τα επίπεδα και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

ΗΡΑ ΚΟΥΡΗ

Φιλόλογος

Υπεύθυνη του πάρκου εκπαιδευτικών δράσεων του δήμου Πάτρας

Διαβάστε επίσης