Δυτική Ελλάδα: Μετονομάζονται τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος σε "My Market" - Στάση αναμονής για τους εργαζόμενους, κλείνουν μικρά καταστήματα

Τη Δευτέρα οι υπογραφές με τη Metro

Αν και όλες οι συμφωνίες, οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις των νέων ιδιοκτητών δείχνουν πως τα καταστήματα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος μπαίνουν σε μία νέα εποχή, μετά την αγορά από την εταιρία Metro, εντούτοις οι εργαζόμενοι όχι μόνο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε κάθε πόλη, παραμένουν σε αναμονή ώστε να δουν τι ακριβώς θα συμβεί.

Τι θα συμβεί με τους ίδιους και τις συμβάσεις τους είναι το ζητούμενο όπως λένε στο tempo24.gr, αφού η νέα διοίκηση μπορεί να αναφέριε πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι εξασφαλισμένοι, όμως ως συνήθως οι συγχωνεύσεις φέρνουν συνήθως και μείωση προσωπικού, τουλάχιστον αλλαγή συμβάσεων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, η ονομασία θα αλλάξει σε "My Market", ενώ θα κλείσουν μικρά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Άμεση προτεραιότητα της διοίκησης της εταιρείας Metro ΑΕΒΕ αφού τα καταστήματα Βερόπουλος τυπικά από την ερχόμενη Δευτέρα θα περάσουν στον έλεγχό της είναι όπως τονίζεται η άμεση αποπληρωμή των προμηθευτών, ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ώστε να γεμίσουν τα ράφια με προϊόντα και να επιστρέψουν οι καταναλωτές στα καταστήματα, αλλά και το κλείσιμο μικρών καταστημάτων της αλυσίδας.

 Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της «Βερόπουλος», το επενδυτικό πλάνο, αλλά και τα επόμενα σχέδιά του για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, ο οποίος αλλάζει άρδην τους τελευταίους μήνες, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Metro κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, ύψους 60-70 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή τους, και μάλιστα χωρίς «κούρεμα». Η αποπληρωμή των λοιπών δανειακών υποχρεώσεων του Βερόπουλου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, υποχρεώσεις που δεν είναι ληξιπρόθεσμες, θα ξεκινήσει από το 2017, καθώς η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, αλλά και βελτίωση των επιτοκίων.

Τα ίδια κεφάλαια που εισέφερε η εταιρεία Metro για την εξαγορά του δικτύου του Βερόπουλου στην Ελλάδα ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει ήδη νέα γραμμή χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη υπολογίζονται σε 50 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταφράζεται αναγκαστικά και σε κλείσιμο κάποιων καταστημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, από τα 179 καταστήματα που αριθμεί σήμερα το δίκτυο της «Βερόπουλος» θα κλείσουν σε πρώτη φάση 19 σημεία πώλησης –πρόκειται κυρίως για μικρά καταστήματα– ενώ, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε, οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες, καθώς οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που θα κλείσουν θα απασχοληθούν σε άλλα καταστήματα.

Ολα τα καταστήματα θα μετονομασθούν σταδιακά σε «My Market», που αποτελεί το σήμα με το οποίο δραστηριοποιείται η Metro AEBE στη λιανική πώληση. Το δίκτυο που θα προκύψει θα αριθμεί 240 καταστήματα λιανικής και 50 καταστήματα cash & carry (χονδρικής), ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος της αλυσίδας θα ανέλθει σε 1,1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ