Χρυσή Αυγή: Πρώην στέλεχος ζητά προστασία και μιλά για στοιχεία-φωτιά για τη δολοφονία Φύσσα

Υποστηρίζει πως απειλείται η ζωή του

Νέα μαρτυρία πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για παράνομες δράσεις της οργάνωσης, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Ο νέος μάρτυρας που μιλά στην εφημερίδα ήταν επί δέκα χρόνια στέλεχος της οργάνωσης, όπως λέει, και τονίζει πως προτίθεται να καταθέσει όσα γνωρίζει εφόσον ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Εκφράζει φόβους για τη ζωή του καθώς, όπως υποστηρίζει, τον απειλούν και τον εκβιάζουν, όπως και πολλούς άλλους Χρυσαυγίτες.

«Το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα ήμουν εκεί, συμμετείχα στην επίθεση. Είδα τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να βρίσκεται στο σημείο, στην Παναγή Τσαλδάρη και να μιλάει με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης. Ύστερα τον είδα να φεύγει. (…) φορούσαμε στολές παραλλαγής, κρατούσαμε κράνη και ρόπαλα. Επιτεθήκαμε στον Φύσσα και την παρέα του. Προσπαθούσαν να αμυνθούν. Ο Φύσσας ήταν εύσωμος και δεν μπορούσαν να τον ρίξουν κάτω με τα χτυπήματα. Σε κοντινή απόσταση βρισκόντουσαν αστυνομικοί και που είχε κάνει εντύπωση που έμειναν άπραγοι. Ο Ρουπακιάς ήταν ήδη στην Τσαλδάρη, είχε έρθει με το αυτοκίνητό του», είναι η αφήγησή του ενώ για τη συνέχεια περιγράφει πως κάποιος φώναξε «μπάτσοι» και νόμισε πως θα διαλύονταν. Εκείνος έφυγε μόνος του αλλά είδε χρυσαυγίτες να τρέχουν προς τα στενά να κρυφτούν. Δεν είδα ποιοι συνελήφθησαν, δεν ξέρω ποιοι έμειναν. Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς είχε μείνει πίσω», προσθέτει.

Ο ίδιος λέει πως την επομένη περίμενε να πάνε και να τον συλλάβουν αλλά και πως ο 34χρονος μουσικός ήταν στοχοποιημένος: «Ξέρω ότι ο Φύσσας έπρεπε να φύγει», λέει, «δεν μπορούσαν να ανεχτούν να υπάρχει στη Νίκαια ένας τύπος που τραγουδούσε κατά της Χρυσής Αυγής. Δεν ξέρω αν είχε πάρει εντολή ο Ρουπακιάς να τον δολοφονήσει εκείνο το βράδυ. Ξέρω ότι είπαν να πάμε να τον ξυλοκοπήσουμε».

Αποκαλύπτει επίσης πως στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστό πως ο Ρουπακιάς ζητούσε από τους ανώτερούς του να του «δώσουν» κάποιον να σκοτώσει!

Ο μάρτυρας αναγνωρίζει πως η ΧΑ είναι στρατιωτική οργάνωση και περιγράφει: «Μας έδιναν στρατιωτικά παραγγέλματα, πηγαίναμε παντού με βηματισμό και παραγγέλματα, Ακριβώς όπως στο στρατό» και αναφέρει πως η οργάνωση είχε «άκρες» παντού, μέσα στην Αστυνομία, στις φυλακές.