Νικήτρια η ΑΕΚ (1-0) στο ντέρμπι των «Δικέφαλων»

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να κρίνει το ματς


Ένα γκολ ήταν αρκετό για να κρίνει το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Το πέτυχε η Ένωση στο 33΄ με τον Βάργκας και αναδείχθηκε νικήτρια με 1-0, φτάνοντας έτσι στους 39 βαθμούς και αφήνοντας τέσσερις πίσω τον τρίτο Παναθηναϊκό, έξι την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αποκτώντας σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.
 
Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό από την αρχή, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι για να πιέσουν επιζητώντας το γρήγορο γκολ. Από την πλευρά τους οι Μακεδόνες ακολούθησαν τους αντίπαλούς τους, με αποτέλεσμα η μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με ταχύτητα.
 
Η Ένωση έφτανε πιο εύκολα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορούσε να εισέλθει το ίδιο άνετα σε αυτή, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν διαρκώς τους κενούς χώρους και τον Γκάρι Ροντρίγκες, για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του συμπαίκτη τους.
 
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΟΚ και προήλθε από λάθος των παικτών του Γκουστάβο Πογιέτ, όταν στο 18ο λεπτό ο Άρθο γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τα πίσω, ο Ροντρίγκες που είχε διαισθανθεί το λάθος βγήκε και πλάσαρε, αλλά ο Ανέστης διαφύλαξε την εστία του στο τετ-α-τετ.
 
Στο 33΄ όμως ο Μάρκος Βελλίδης μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του, στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα: ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε προσωρινά σε ένα γύρισμα του Βάργκας, οι συμπαίκτες του δεν κατόρθωσαν να απομακρύνουν και ο μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα άνοιξε το σκορ με δεύτερη προσπάθεια.
 
Σε ανάλογο μοτίβο κινήθηκαν οι αντίπαλοι και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ίγκορ Τούντορ πάντως να κρατούν την μπάλα περισσότερο στα πόδια τους, αλλά τον Ροντρίγκες να έχει απομονωθεί από το παιχνίδι της ομάδας του. 
 
Ο Κροάτης προπονητής είχε κάνει πολύ επιθετική την ομάδα του αποσύροντας έναν αμυντικό μέσο (Τζιόλης) και περνώντας έναν επιθετικό (Μπερμπάτοφ), αλλά τώρα του έλειπε η πρώτη πάσα, την οποία πριν έδινε ο Τζιόλης. 
 
Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε σπουδαίες φάσεις, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε διπλή ευκαιρία στο 64΄ αρχικά με το γυριστό του Γιόχανσον και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Μάνταλου, που μπλόκαρε ο Βελλίδης. 
 
Στο 76΄ η προβολή του ίδιου έφυγε μόλις άουτ και στο 83΄ ο Μπερμπάτοφ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, όταν εντελώς αντιεπαγγελματικά χτύπησε εκτός φάσης με αγκωνιά τον Σιμόες και ο Γιάχος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
 
Στην απέλπιδα προσπάθειά του να ανατρέψει το σκορ ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικές ευκαιρίες σε στημένες μπάλες. Στο 89΄ ο Ανέστης έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Κίτσιου και στο 90΄ ο Αραβίδης απέκρουσε επί της γραμμής την κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα!
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ