Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ η 7χρονη που χτυπήθηκε στο κεφάλι με τσεκούρι - Χειρουργήθηκε η 45χρονη γιαγιά της

στον εισαγγελέα σημερα, κατηγορουμενος για κακουργημα ο 30χρονοσ ρουμανοσ

Στη ΜΕΘ του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 7χρονη που τραυματίστηκε χθες βαριά μετά την επίθεση που δέχτηκε με τσεκούρι  από τον 30χρονο Ρουμάνο στο Λάππα Αχαϊας. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr,  δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του και αναμένουν τα δύο επόμενα 24ωρα για να οδηγηθούν σε περισσότερο σαφή συμπεράσματα για την τελική έκβαση. 

Το κακό συνέβη όταν 30χρονος Ρουμάνος, σε κατάσταση μέθης, έκοψε με τσεκούρι το χέρι από τον καρπό 45χρονης ομεθνούς του και τραυμάτισε με το ίδιο τσεκούρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού την 7χρονη εγγονή της.

Όσο για την 45χρονη γιαγιά της μικρής, νοσηλεύεται επίσης στο Ρίο, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τη συρραφή του άνω δεξιού άκρου

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Ο 30χρονος Ρουμάνος και δράστης της επίθεσης με τσεκούρι, που έχει συλληφθεί από χθες, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα, καθώς σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που ισοδυναμεί με πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Το αιματηρό περιστατικό,  που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, σημειώθηκε χθες λόγω χρηματικών διαφορών , σε υπαίθριο χώρο έξω από παλαιό οίκημα στο Λάππα Αχαΐας, όπου διαμένουν 15 αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι συμβάλλουν από κοινού για τα έξοδά τους. Ωστόσο ο 30χρονος φέρεται να αντέδρασε όταν του ζητήθηκε η συμβολή και να επιτέθηκε με το τσεκούρι στη 45χρονη και την εγγονή της.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

"Συνελήφθη σήμερα (20-01-2016) το μεσημέρι, στο Λάππα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι, σε υπαίθριο χώρο έξω από παλαιό οίκημα στο Λάππα Αχαΐας, όπου διέμεναν αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (Ρομά), ο 30χρονος σε κατάσταση μέθης, μετά από αντιδικία που είχε με ομοεθνείς του, οι οποίοι διέμεναν στον ίδιο χώρο και αφορούσε χρηματική διαφορά μεταξύ τους, έφυγε από το σημείο και επανήλθε κρατώντας ένα τσεκούρι.

Κατά την επάνοδό του ο δράστης τραυμάτισε με το τσεκούρι στο δεξί χέρι 45χρονη ομοεθνή του, προκαλώντας της ακρωτηριασμό και στη συνέχεια με το ίδιο αντικείμενο χτύπησε στο κεφάλι την 7χρονη εγγονή της προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ο δράστης αφοπλίστηκε από άλλο ομοεθνή του, που έμενε επίσης στο ίδιο οίκημα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.

Η 7χρονη και η 45χρονη γιαγιά της διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» όπου και νοσηλεύονται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το τσεκούρι που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργούνται από το Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας.»

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Διαβάστε επίσης