Πάτρα: Υπνωτήριο για ...λίγους στο παλαιό Αρσάκειο - Περιορισμένη η προσέλευση

ερωτηματικό που βρισκουν καταφυγιο οι άστεγοι

Μειωμένη εξακολουθεί να είναι η προσέλευση αστεγων στο υπνωτήριο που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Πατρέων στους χώρους του παλαιού Αρσακείου στην οδό Μαιζώνος. Όπως ανέφερε στο tempo24.gr ο επικεφαλής του κοινωνικού τομέα Θόδωρος Τουλγαρίδης, μόλις ένα άτομο προσήλθε χθες βράδυ και διανυκτέρευσε στο Αρσάκειο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, κατά τις οποίες υπήρχε και πάλι κύμα ψύχους στο υπνωτήριο είχαν καταφύγει συνολικά πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τρεις, άστεγοι, προωθήθηκαν για φιλοξενία στον ξενώνα που λειτουργεί ο Δήμος στην Αγίου Ανδρέου. Εκτιμάται επομένως, ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός αστέγων στην Πάτρα.

"Ωστόσο εμείς συγκροτήσαμε ομάδα κι είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τα Νοσοκομεία, την Αστυνομία και επαγγελματίες απ' όπου και αντλούμαι διαρκώς πληροφορίες για τυχόν περιοχές της πόλης και σημεία που μπορεί να βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι. Μέριμνά μας είνια να μην διανυκτερεύει κανένας άστεγος στο δρόμο" πρόσθεσε ο κ.Τουλγαρίδης.

Έτσι, και απόψε θα λειτουργήσει το υπνωτήριο στο Αρσάκειο, δεδομένων των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τη νύχτα.

Η διαμονή στο χώρο του άτυπου υπνωτηρίου θα είναι από τις 8:00 μ.μ.  έως και τις 8:00 π.μ.

Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας  και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων, να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  Βασιλική Αλέρτα και Ελένη Μπούκλη στο τηλ. 6972357816 έως τις 11:00 μ.μ.

 

Διαβάστε επίσης