Η Γεννηματά ζητά τη δημιουργία νέας παράταξης στα πρότυπα της ιταλικής "Ελιάς"

αρθρο της προεδρου του ΠΑΣΟΚ

Στη δημιουργία μιας παράταξης τύπου ιταλικής Ελιάς καλεί η Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στα ΝΕΑ τα κόμματα και τις δυνάμεις που εκφράζονται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από τη δημοκρατική παράταξη και την κεντροαριστερά.

Η κ. Γεννηματά προτείνει ο αρχηγός της νέας αυτής παράταξης να εκλεγεί από τη βάση τον ερχόμενο Μάιο και να έχει προηγηθεί ιδρυτική συνδιάσκεψη και προγραμματική συνδιάσκεψη τον Μάρτιο. Η διάσκεψη αυτή θα αποφασίσει το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας κατά την πρόταση της κυρίας Γεννηματά.

Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα θα διατηρήσουν την αυτονομία τους διευκρινίζει, ενώ το μητρώο των συμμετεχόντων στην εκλογή του νέου αρχηγού θα είναι ανοιχτό μέχρι και την ημέρα της εκλογής του.

«Αρκετά με τους μικροεγωισμούς στο χώρο της δικής μας παράταξης, είναι η ώρα της ευθύνης, των υπερβάσεων και των αποφάσεων, είμαστε πολλοί που μαζί μπορούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ προσθέτει πως η λύση για τη χώρα δεν βρίσκεται στην παλιννόστηση της δεξιάς ούτε σε μέτωπα που διχάζουν.

Διαβάστε επίσης