"Καθάρισε" μέσα στην Λιβαδειά η ΑΕΚ (1-0)

προβάδισμα στον επαναληπτικο για την ενωση

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ρόναλντ Βάργκας στο 30΄, ενώ η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και θα μπορούσαν να προηγηθούην αν ο Γιάννης Ανέστης δεν είχε πραγματοποιήσει καταπληκτική απόκρουση στο σουτ του Μερεμπασβίλι στο 12΄. Η ΑΕΚ «ψαχνόταν» στο γήπεδο, όμως άνοιξε το σκορ στη μοναδική φάση στην οποία οι παίκτες της κατάφεραν να βγάλουν έναν αυτοματισμό υψηλού επιπέδου. Οι Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Βάργκας «έκρυψαν» τη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Βενεζουελάνος «κεραυνοβόλησε» τον Τσιντώτα με δεξί σουτ, γράφοντας το 1-0.

Το γκολ απολοποίησε τα πράγματα για την Ενωση, που στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, η γενικότερη ποιότητα του αγώνα ήταν εξαιρετικά χαμηλή και σ΄αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο δυνατός αέρας. Στα «συν» της ημέρας για την ΑΕΚ, η εξαιρετική παρουσία του Μιχάλη Μπακάκη στο πρώτο του δυνατό «τεστ» μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Μάλιστα στο 86΄ ο διεθνής αμυντικός λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της... χρονιάς, με μια εκπληκτική κούρσα που τον έφερε απέναντι στον Τσιντώτα, ο οποίος όμως απέκρουσε δύσκολα, απεσώβησε το 0-2 και διατήρησε κάποιες ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του.

Με τρία νέα αποκτήματα (Μπεν, Μεντί, Μερεμπασβίλι) ο Λεβαδειακός, δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και τώρα η πρόκριση προϋποθέτει μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ, παρόμοια με εκείνη που πέτυχε προ δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα (2-1). Ο προπονητής του, Ακης Μάντζιος, την είχε χαρακτηρίσει ως τη μεγαλύτερη της καριέρας του. Θα επαναλάβει αντίστοιχο θρίαμβο;

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Στάθης, Μάντζιος, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μαχαίρας - Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Κορδέρο, Μπαρμπόσα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μανωλάς (77΄ Μεντί), Στάθης, Νικολάου (67΄ Νικολάου), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (46΄ Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73΄ Σιμόες), Τζεμπούρ (67΄ Αραβίδης)

Διαβάστε επίσης