Νέους ορίζοντες ανοίγει η ψήφιση με ισχυρή πλειοψηφία του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών από τη Σύγκλητο, στις 22/3/2021
Η ψήφιση με ισχυρή πλειοψηφία του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών από τη Σύγκλητο, ανοίγει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη και την έρευνα του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα η ισχυρή πλειοψηφία των 45 ψήφων επί των 51 συνολικά μελών της Συγκλήτου, αποδεικνύει ότι η πρόταση εκφράζει την απόλυτη συναντίληψη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας στην αναγκαιότητα εφαρμογής των προτεινόμενων αλλαγών που περιλαμβάνει η ψηφισθείσα πρόταση του Στρατηγικού Σχεδιασμού, ώστε το Πανεπιστήμιο Πατρών να καταστεί ένα βιώσιμο και διεθνώς αναγνωρίσιμο Ίδρυμα.
Διαδοχικές συναντήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ και με στελέχη της Τράπεζας EUROBANK
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, συναντήθηκε την Δευτέρα 22/3/21 με μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς https://www.ioas.gr/. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Βασιλική Δανέλλη -Μυλωνά Πρόεδρος ΔΣ, Ευάγγελος Μακρής, Τμήμα Ερευνών Σχολικής Συμπεριφοράς και Αφροδίτη Γκαμπούρη, Συνεργάτιδα ΙΟΑΣ. Αντικείμενο της συνάντησης η συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με το εν λόγω Ινστιτούτο. Αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και τέθηκαν οι βάσεις για επικείμενη συνεργασία.
Στη συνέχεια στις 24/3/21 ο Πρύτανης Καθηγητής Χ. Μπούρας συναντήθηκε με στελέχη της Τράπεζας EUROBANK. Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Π. Δημόπουλος και ο αν. Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας Χ. Ροδόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης η ανάπτυξη συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συγκεκριμένη Τράπεζα, ενώ συζητήθηκε και η πιθανότητα ίδρυσης υποκαταστήματος εντός της Πανεπιστημιούπολης.
Συμμετοχή και Ομιλία του Πρύτανη στην Ημερίδα της Π.Δ.Ε και του Περιφερειακού Ταμείου με θέμα: «Δράσεις υποστήριξης της καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών»
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε στην Διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε και πραγματοποίησε στις 23/3/21 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο, με θέμα: «Ανάπτυξη δικτύου Έρευνας και Καινοτομίας στην ΠΔΕ». Ο Πρύτανης που μίλησε με θέμα: «Δράσεις υποστήριξης της καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών», αναφέρθηκε στην πρόκληση της διάδοσης των αποτελεσμάτων της έρευνας στη βιομηχανία, στην κοινωνία και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. «Είναι», όπως τόνισε, «από τις πιο σημαντικές και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εντάξει και ήδη εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες και δράσεις». Συγκεκριμένα επεσήμανε πως «το Πανεπιστήμιο Πατρών, συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στην ενίσχυση σύνδεσης της επιστήμης και της καινοτομίας με την κοινωνική ευημερία και την ποιότητα ζωής μας». Ειδικότερα αναφέρθηκε στα ακόλουθα:
Έναρξη σημαντικής συνεργασίας με πιστοποιημένο Σύμβουλο Ευρωπαϊκής Ευρεσιτεχνίας (European Patent Attorney) για την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας και την εξασφάλιση υψηλότερου επιπέδου ποιότητας ευρεσιτεχνιών. Επίσης ο ίδιος μίλησε για το PATRAS IQ που αποτελεί διασύνδεση της έρευνας που πραγματοποιείται σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα με τον παραγωγικό τομέα. «Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανέπτυξε και χρηματοδοτεί ένα καλά δομημένο και εντατικό πρόγραμμα καθοδήγησης που στοχεύει στην ανακάλυψη και τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με τη συμμετοχή των φοιτητών του. Επίσης πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου αποτελεί η δημιουργία των Βιομηχανικών Διδακτορικών UPatras IQ (https://uphd.upatras.gr/) τα οποία αφορούν σε 4ετή διδακτορικά προγράμματα βιομηχανικού προσανατολισμού», είπε χαρακτηριστικά.
Αύριο 27 Μαρτίου η A΄ Διαδικτυακή Επιστημονική Συνάντηση Εργαστηρίου Αρχειακών Τεκμηρίων – Τύπου, αφιερωμένη στη διαδρομή του Αργύρη Χιόνη
Αύριο, 27 Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά Επιστημονική Συνάντηση αφιερωμένη στο έργο του Αργύρη Χιόνη που διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχειακών Τεκμηρίων και Τύπου (ΕΑΤΤ) «Τότε που η Χίμαιρα»∙ η λογοτεχνική διαδρομή του Αργύρη Χιόνη. Το αρχείο του Χιόνη είναι το πρώτο αρχείο που παραχωρήθηκε στο ΕΑΤΤ, το οποίο έπειτα από δύο χρόνια εργασιών υποδομής προγραμμάτισε την Α΄ Επιστημονική Συνάντηση για τις 4-5 Μαΐου 2020, η οποία, όμως, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό και υπό τις παρούσες συνθήκες απεφασίσθη να οργανωθεί διαδικτυακά η Επιστημονική Συνάντηση. Τις εργασίες θα "ανοίξει" ο ομότιμος καθηγητής του Παν/μίου του Άμστερνταμ Arnold van Gemert, φίλος του Αργύρη Χιόνη τα χρόνια της αυτοεξορίας του στη διάρκεια της Χούντας στο Άμστενταμ όπου και διαμορφώθηκε ως λογοτέχνης. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του ΕΑΤΤ: http://eatt.philology.upatras.gr/?p=1437
Για την παρακολούθηση της Συνάντησης συνδεθείτε εδώ: Join Zoom Meeting, https://upatras-gr.zoom.us/j/93380437516?pwd=L2ErMkMreHhwRlByMmVMQkdGNHV... 933 8043 7516, Passcode: 055034
Στις 31/3/21 Διαδικτυακό Σεμινάριο από την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: « Υποστηρικτική Τεχνολογία στην καθημερινότητα και την εκπαιδευτική ζωή των ΑμεΑ»
Την Τετάρτη, 31 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Υποστηρικτική Τεχνολογία στην καθημερινότητα και την εκπαιδευτική ζωή των ΑμεΑ». Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με προσωπικό ή ερευνητικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη θεματολογία και σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο για το πως μπορεί να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των ΑμεΑ μέσω της τεχνολογίας. Γενικότερα το Σεμινάριο απευθύνεται προς οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Πληροφορίες και οδηγίες σύνδεσης θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://socialwelfare.upatras.gr/diadiktyako-seminario-31-martioy-yposti...