Αμβρόσιος: "Κάποιοι μας ειρωνεύτηκαν αλλά ο Σταυρός ήταν θεϊκή προαναγγελία" - Ο Μητροπολίτης εξηγεί γιατί σώθηκε το Αίγιο από την κακοκαιρία - ΦΩΤΟ

νέα ανακοίνωση

Νέα ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, στην οποία αναφέρει ότι η κακοκαιρία "χτύπησε" παντού, εκτός από την Αιγιάλεια και γενικότερα την Αχαΐα. Γιατί; Το εξηγεί ο ίδιος:

 Οι τελευταίες ημέρες προκάλεσαν ένα βαθύτατο ψυχικό πόνο σε ένα πλήθος αδελφών μας! Τα διαδοχικά, πολύ δε σοβαρά καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα, ήτοι «ο Ξενοφών» και «ο Ζορμπάς», (ο λεγόμενος κυκλώνας), προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές όχι μόνο στη φύση ή τις περιουσίες, αλλά και στους ανθρώπους! Υπάρχουν θύματα!

   Επλήγησαν πολλές περιοχές στην Πελοπόννησο. Η Μεσσηνία και ή Κόρινθος περισσότερο. Το Κιάτο και όλη η γύρω περιοχή, ήτοι η γειτονιά μας, δοκιμάσθηκε φοβερά! Ακόμη και η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ύψος του Κιάτου σταμάτησε επί ώρες!  Η περιοχή μας, ευτυχώς, έμεινε σχεδόν άθικτη! Στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων μάλιστα έπεσαν τα πρώτα χιόνια! Πολύ καλό δώρο για την περιοχή αυτή!

      Τώρα, λοιπόν, που κόπασαν οι καταιγίδες με τα πρωτοφανή αυτά φυσικά φαινόμενα, όπως π.χ. κύματα με ύψος 6 μέτρων, πολλοί κάνουν κριτική και εκφράζουν τις εκτιμήσεις των. Έτσι και εμείς, ως πνευματικός Πατέρας και Επίσκοπος  ψυχών,  απευθυνόμεθα προς τους ευσεβείς χριστιανούς της Επαρχίας μας για να τους πούμε δύο απλά λόγια: Αδελφοί μου και Παιδιά μου, πιστεύουμε ακραδάντως, ότι η Υπεραγία Θεοτόκος, η Παναγία μας, ή Κυρά του Αιγίου, όπως Την ονομάσαμε προ καιρού, προφύλαξε την περιοχή μας από αυτή τη γενική καταστροφή!

     Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ε.έ. πάνω από το Μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης, εδώ στο Αίγιο, φάνηκε ένα θεϊκό σημάδι, ένα «θεοσημείο» όπως ονομάζεται, δηλ. το σημείο του Τιμίου Σταυροῦ στον Ουρανό. Τότε δεν γνωρίσαμε το «γιατί» και το «τι να σημαίνει άραγε;» Περιορισθήκαμε όμως στο να καταγράψουμε αυτό το γεγονός και να το σχολιάσουμε με τα εξής λόγια:

«Στη θέα του Τιμίου Σταυρού τα μάτια μας γέμισαν από δάκρυα! Νοιώσαμε, ότι αυτό το θεοσημείο είναι ένα χάδι του Σωτήρος Χριστού στις ψυχές μας! Στις ψυχές όλων των Αιγιωτών! Ζούμε σε μια εποχή, όπου ο Χριστός διώκεται και η Ελλάδα μας πεθαίνει!»

      Τώρα, που οι καταιγίδες τελείωσαν κατά τους αρμοδίους, είναι καιρός να κάνουμε ένα απολογισμό. Σχεδόν όλη η Πελοπόννησος πληγώθηκε από τα ασυνήθιστα αυτά καιρικά φαινόμενα, όχι όμως και η Αχαΐα,  ειδικότερα δε η περιοχή της Μητροπόλεώς μας! Άρα το σημείο του Σταυρού πάνω από τον Ουρανό της Φανερωμένης ήταν μία θεϊκή προαναγγελία, ότι η Παναγία μας θα σκεπάσει με τη Χάρη Της και θα προστατεύσει το Αίγιο!

       Κατόπιν τούτου απευθυνόμεθα στους πιστούς Χριστιανούς -τα ζωντανά Μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας- και παρακαλούμε όλους μαζί και τον καθένα χωριστά μεθαύριο, Τετάρτη βράδυ 3η Οκτωβρίου και ώρα 10.00 μ.μ., να ανάψουμε το θυμιατό, να θυμιάσουμε τις εικόνες του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και της Παναγίας μας και εν συνεχεία να γονατίσουμε και με δάκρυα ευγνωμοσύνης στα μάτια μας να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» μέσα από τα βάθη της ψυχής μας για την μεγάλη αυτή ευεργεσία, που μας έκαμαν!

       Μερικοί θα μας ειρωνευθούν για την παρούσα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, όπως άλλωστε μας ειρωνεύθηκαν και με την Ανακοίνωση για την εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού (βλ. blog: mkka.blogspot.com-24.09.2018 με τίτλο «ΘΕΪΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ»).

       Εμείς και από τη θέση αυτή ανακράζουμε: «Είη το Όνομα Κυρίου ευλογημένον από του νύν και έως του αιώνος!».

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ