Κάτω Αχαΐα: Η συγκινητική ιστορία του... κοριτσιού με τα σπίρτα! - Η σπάνια συλλογή που έφτιαξε με τον αδελφό της

Μάζευε σπιρτόκουτα με τον αγαπημένο της αδελφό

Το κορίτσι με τα σπίρτα… Μην πάει ο νου σας στο γνωστό παραμύθι. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία. Η Ευαγγελία Καμπέρου από την Κάτω Αχαΐα, μας «ξεναγεί» σε αυτό τον όμορφο και διαφορετικό κόσμο που έχει στο σπίτι της. Μάζευε σπιρτόκουτα με τον αγαπημένο της αδελφό Άγγελο Καμπέρο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, σε ηλικία μόλις 42 ετών. 

Η Ευαγγελία μας εξηγεί: «Τα μάζευα με τον αδελφό μου. Από παιδάκια του δημοτικού! Όπως καταλαβαίνεις τα κρατούσαμε  τόσα χρόνια και τώρα έχω αρχίσει να ανοίγω τα χρονοκούτια…με τις αναμνήσεις». Συγκινημένη, συνεχίζει: «Έχω πολλά κομμάτια, από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Σίγουρα κάποια αυτά είναι συλλεκτικά. Εμείς όμως τότε, το είχαμε σαν χόμπι. Δεν ήταν σκοπός μας η συλλογή. Βλέπετε μεγαλώσαμε στην Κέρκυρα και εκεί λόγω του τουρισμού μας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον οι πολύ όμορφες φωτογραφίες…» 

Αυτή την εποχή, όπως μας εξηγεί η Ευαγγελία Καμπέρου, ετοιμάζεται για να φτιάξει έναν πίνακα με όλα τα κομμάτια της συλλογής, ώστε να μη χαθούν. Δεν θέλει να χαλάσει αυτή η όμορφη ανάμνηση από τον αδελφό της. «Θέλω να τα έχω ως ανάμνηση του αδελφού μου στο σαλόνι μου…», καταλήγει με συγκίνηση η Ευαγγελία, αναφερόμενη φυσικά στον Άγγελο που «έσβησε» τόσο νωρίς, παλεύοντας για ένα χρόνο με τον καρκίνο και βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Βίκυ Αθανασοπούλου