Πάτρα: Και άμα σε σκοτώσει; Γιατί να σε πληρώσει;-Έντονες αντιδράσεις για τον ασυνείδητο οδηγό ΙΧ που σκορπά τον τρόμο ανενόχλητος

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΕ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τι νομίζετε ότι απέμεινε στην απλή καθημερινότητα του πολίτη; Μία βόλτα, ένα καφεδάκι και μερικές στιγμές  ξέγνοιαστες με την οικογένειά του και κυρίως τα παιδιά του.

Να βάλει μία φόρμα και ή με τα ποδήλατα, είτε με τα πόδια να τρέξει στο Νότιο Πάρκο τον μόλο της Αγίου Νικολάου ή την Αγυιά.

Όταν όμως ένας ασυνείδητος με την συμπεριφορά του βάλλει κατά της ζωής του και κατά της ζωής των παιδιών του, βγαίνει εκτός εαυτού. Χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, και ζητά από το Κράτος να τον προστατέψει.

Τί συνέβη λοιπόν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα;

Ένας οδηγός που επέβαινε σε ένα ιχ λευκού χρώματος έκανε άνω κάτω ολόκληρη την παραλιακή.

Κυκλοφορώντας χωρίς πινακίδες και χωρίς φώτα, επιδόθηκε σε αυτοσχέδιους αγώνες από τον μόλο της Αγίου Νικολάου, το παλαιό Λιμάνι που υποτίοθεταιοτι παραδόθηκε στους πολίτες, μέχρι το Νότιο Πάρκο.

Κάθε φορά που κυκλοφορούσε ανάμεσα σε πολίτες «έσπαζαν καρδιές»

Γονείς προσπαθούσαν να μαζέψουν τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι τραβούσαν για τις άκρες των δρόμων που προορίζονται μόνο για περπάτημα και κάπως πιο νέοι σε ηλικία πολίτες προσπαθούσαν να τον «μαζέψουν» αφήνοντας στον αέρα και μερικά «γαλλικά»

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε τουλάχιστον δύο φορές. Υπήρξε κινητοποίηση, αλλά αποτέλεσμα ουδέν.

Τυπικοί οι έλεγχοι αλλά μέχρι εκεί. Ο τύπος εξαφανίστηκε και «την έβγαλε λάδι» μέχρις ότου εμφανιστεί ξανά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Οδηγός με ιχ χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς φώτα, οδηγεί σε δρόμους που προορίζονται μόνο για αναψυχή των πολιτών και σκορπά τον τρόμο.

Αυτός ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει ατύχημα ή δυστύχημα, δηλαδή να τραυματίσει ή να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή.

Αλλά κάνει ότι του αρέσει, γιατί ο Νόμος γι’ αυτόν είναι βιβλίο με κενές σελίδες. Γιατί ξέρει ότι έχοντας μάθει να ζει με τους δικούς του κώδικες και αγνοώντας ακόμη και τις κλήσεις για παραβάσεις που μπορεί να του έχουν επιβληθεί σε ανύποπτο χρόνο.

Γιατί να πληρώσει και γιατί να συνετιστεί;. Μάλλον σε αυτό το Κράτος έχει μάθει μόνο να τον πληρώνουν!

 

Υ.Γ. Αν συμβεί το κακό και χαθεί ή τραυματιστεί ένας άνθρωπος είμαστε βέβαιοι ότι θα ληφθούν μέτρα. Δυστυχώς  σε αυτό τον τόπο (υποτίθεται) ότι «ξυπνάμε» κατόπιν εορτής

 

ΝΙΚΟΣ Α. ΣΥΦΑΝΤΟΣ