Πάτρα: Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας- Δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο… λόγω κεραίας!

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από Σεπτέμβριο κρατώντας ακόμη και τα σχολεία της περιοχής κλειστά μέχρις ότου απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας από την οδό Ευριπίδου, δηλώνουν οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία και του Γηροκομειού.

Η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και φορέων επανέρχεται στο θέμα, αυτή τη φορά, με ανοικτή επιστολή της προς τους βουλευτές του Νομού, τους οποίους καλεί να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα. Mάλιστα απειλούν πως τα παιδιά τους δεν θα πάνε στο σχολείο (ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στα δημοτικά που βρίσκονται πιο κάτω) και θα ξεκινήσουν καταλήψεις από τις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει ο αγιασμός!

Όπως αναφέρουν «στις 19 Ιουλίου εγκαταστάθηκε η κεραία στην οδό Ευριπίδου πολύ κοντά στα σχολικά συγκροτήματα κατά παράβαση του νόμου που θέλει την απόσταση ασφαλείας να ανέρχεται στα 300 μέτρα. Η εν μέσω θέρους τοποθέτησή της, με κλειστά τα σχολεία, για την αποφυγή αντιδράσεων από γονείς και μαθητές και η κάλυψή της με τη μορφή καμινάδας αποτελούν εξαπάτηση της νοημοσύνης μας. Οι νόμιμες ενέργειες δεν έχουν ανάγκη συγκάλυψης. Οι λαϊκές συνελεύσεις που ακολούθησαν εξέλεξαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση της κεραίας. Ο θυμός του κόσμου είναι μεγάλος και αν μετατραπεί σε οργή, τα πράγματα θα πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία και οι αντιδράσεις θα ενταθούν τόσο από τους μαθητές και τους γονείς τους. Πρόθεσή τους είναι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία των σχολείων μέχρι να φύγει η κεραία από την περιοχή. Οι θέσεις και οι προθέσεις για αγώνα, είναι προφανείς. Από την πλευρά μας έχουμε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επειδή η φροντίδα της υγείας μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας. Ζητάμε την έγγραφη τοποθέτησή σας για το θέμα και τις ενέργειές σας, προκειμένου να γίνουν γνωστός στην επόμενη λαϊκή συνέλευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ