Πάτρα: "Θα μαχαιρώσω όποιον βρω μπροστά μου" - Η θανάσιμη απειλή του αλλοδαπού που ανάγκασε την Αστυνομία να οργανώσει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης κρίσης

το μεσημέρι

"Θα μαχαιρώσω όποιον βρω μπροστά μου", η θανάσιμη απειλή του αλλοδαπού που το μεσημέρι της Πέμπτης "λούστηκε" με βενζίνη, ζητώντας έγγραφα παραμονής του στη χώρα. Ήταν η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ ενεργοποίησε το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης κρίσης, το οποίο εφαρμόστηκε με πλήρη επιτυχία και με απόλυτη ασφάλεια για την πόλη. 

Ήθελε το χαρτί για να μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να τον ... κυνηγάνε. Ζήτησε παραμονή στη χώρα. Ο νεαρός Αφγανός λουσμένος με βενζίνη και με μαχαίρι στα χέρια, χθες το μεσημέρ "πάγωσε" την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Στο κέντρο της πόλης. Λίγο μετά τις 2. Ο νεαρός λούζεται με το εύφλεκτο υλικό. Κρατά μαχαίρι και φωνάζει. Βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού και Μαιζώνος. Έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ Praxis. Επί τρεις ώρες η περιοχή αποκλείστηκε από Αστυνομία και Πυροσβεστική υπηρεσία. Οι ανάσες κομμένες με τον νεαρό να χύνει όλη τη βενζίν πάνω του...

Μέσα σε λίγη ώρα, φτάνει στο σημείο, ειδικός διαπραγματευής, ομοεθνής του για τη μετάφραση, δικηγόρος και ψυχολόγος. Οι κινήσεις όλων ... με απόλυτη ησυχία και με χειρουργική ακρίβεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε χρόνο ρεκόρ εξέδωσαν το έγγραφο που ζητούσε. Το πήρε. Ήθελε όμως να φύγει. Με το μαχαίρι στα χέρια και τις σταγόνες βενζίνης να τρέχουν από τα ρούχα του. Οι αστυνομικοί, τελικά κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί. Η περιπέτεια του νεαρού Αφγανού έληξε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και την ψυχιατρική κλινική, όπου θα υποβαλλόταν σε εξετάσεις.

Στο σημείο για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. Την επιχείρηση συντόνιζε ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς, ενώ από την πλευρά της Πυροσβεστικής,  βρισκόταν ο διοικητής του Α Πυροσβεστικού Σταθμού Βασίλης Μαρτζάκλης, που είναι επιχειρησιακά υπεύθυνος για την πόλη της Πάτρας, ενώ για κάποια στιγμή από το περιστατικό πέρασε και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης για να ενημερωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, επιλέγει τον ίδιο τρόπο διαμαρτυρίας. 

Διαβάστε επίσης