Αχαΐα: Κηδεύτηκε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπιτσάκος

Κοντά στον Δημιουργό του, που λάτρεψε με αφοσίωση μια ολόκληρη ζωή, βρίσκεται από χθες ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπιτσάκος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, έχοντας υπηρετήσει την Εκκλησία ανελιπώς επί τέσσερις δεκαετίες.
Κηδεύτηκε χθες, στο κοιμητήριο Αργυράς, δίπλα στη σύζυγό του πρεσβυτέρα Γεωργία. Η εξώδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου του οικισμού Αργυράς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Γεννημένος το 1928 ο π. Γεώργιος Μπιτσάκος υπηρέτησε με ήθος και μεγάλη ευλάβεια την εκκλησία ανελιπώς επι 42 συναπτά έτη και διέκοψε λόγω βεβαρημένης υγείας. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2005, συνέχισε για 11 ακόμη χρόνια (2006-2017) την ιερατική προσφορά του στο Ασυλο Ανιάτων Πατρών. Υπηρέτησε ευλαβικά για περισσότερο από δέκα χρόνια το ναΐδριο της Αγίας Ευφροσύνης και ευλόγησε με την καθημερινή Διακονία του περιθαλπόμενους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
Επί 31 χρόνια -από το 1975 έως και το 2006- διακρίθηκε ως σεμνός και ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας στην ενορία του. Οργάνωσε ιεραποστολικά έργα, μερίμνησε για την ανακατασκευή των ναών στα Αργυρά, συγκέντρωσε τους νέους στα κατηχητικά, δημιούργησε σχολή βυζαντινής μουσικής και χορωδίες ανδρών και γυναικών. Το 2005, κατά τη συνταξιοδότηση, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τον τίμησε με το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου, ενώ και πρόσφατα, τον τίμησε και για την προσφορά του στους πάσχοντες του Ασύλου, όπου και αγαπήθηκε απ' όλους, εργαζόμενους, τροφίμους, συγγενείς και φίλους του Συλλόγου Φίλων Ασύλου «Αγία Ευφροσύνη».