Γιόρτασε ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το διήμερο 15 και 16 Αυγούστου η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στο Ναό του Συλλόγου μας στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα.
Ο Ναός αυτός είναι σημείο αναφοράς για κάθε Κεφαλλήνα που κατοικεί στην πόλη των Πατρών και στα περίχωρα.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Τετάρτη 15 Αυγούστου, κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Ρουμελιώτης.
Την Πέμπτη 16 Αυγούστου ημέρα μνήμης του Αγίου στην θεία λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανωσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου και προεξήρχε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρεσβύτερος π. Νικόλαος Τερεζόπουλος.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Βουλευτές Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων μετά τις Ιερές Ακολουθίες προσέφερε πλούσιο κέρασμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργασίες του Ιερού Ναού προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σύντομα ο Ναός θα επαναλειτουργήσει με τη νέα ανακαινισμένη μορφή του. Από τις τελευταίες εργασίες ήταν το ξυλόγλυπτο τέμπλο που τοποθετήθηκε πρόσφατα και το οποίο κατασκευάστηκε με την μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.