Οι Anonymous “έριξαν” ιστοσελίδες της ισπανικής κυβέρνησης

Χάκερς προσκείμενοι στο κίνημα των “Anonymous”, οι οποίοι καταγγέλλουν την πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης απέναντι στην Καταλονία, ανέλαβαν τη Δευτέρα την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοτόπων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ήταν αδύνατη η πρόσβαση στους ιστοτόπους του Υπουργείου Οικονομίας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της REE, της διαχειρίστριας του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία.

Επιθέσεις δέχτηκαν επίσης οι ιστότοποι της Αστυνομίας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπως αναφέρεται σε μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter από τους “Anonymous”.

«Έι, Ισπανία, βλέπουμε ότι ακόμη κακομεταχειρίζεστε τον καταλανικό λαό. Δεν είναι φάρσα. Θα κάνουμε κι εμείς κακό στην Κυβέρνησή σας», αναφέρεται σε ένα από τα μηνύματα αυτά.

Οι “Anonymous”, μια ομάδα ακτιβιστών που ειδικεύονται στις κυβερνοεπιθέσεις είχαν ήδη επιτεθεί στον ιστότοπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2017, εν μέσω της πολιτικής κρίσης μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας.

Πηγή: ant1news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ