Ηλεία: Το tempo24 στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

"ΔΎΣΚΟΛΗ Η ΦΩΤΙΑ..."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΑΡΑΤΟΥ

Νεότερο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, καθώς η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Δαφνιώτισσα, εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες και τρία τμήματα πεζοπόρο. Μέχρι τη δύση του ηλίου στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν και τέσσερα εναέρια μέσα.

Προς το παρόν, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, παρότι νωρίτερα υπήρξε εισήγηση από την πυροσβεστική υπηρεσία για την ασφαλή απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες φωτιές, γεγονός το οποίο κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη κατάσβεσή τους.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει ζητήσει την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και μία δεύτερη πυρκαγιά, κοντά στο χωριό Γεράκι, στην Αμαλιάδα. Ωστόσο, εκεί η κατάσταση, όπως τονίζει ο δήμαρχος Ήλιδας, «δείχνει να ελέγχεται».

 

Νεότερο: Στην Δαφνιώτισσα επικεντρώνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης καθώς το άλλο μέτωπο φαινεται να έχει κοπάσει. Η εικόνα είναι καλύτερη.

Ευτυχώς ο αέρας έχει αλλάξει κατεύθυνση και δεν απειλεί πλέον το χωριό. Έτσι οι κάτοικοι που είχαν αποχωρήσει επέστρεψαν στα σπίτια τους, είναι όμως σε εγρήγορση καθώς ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Νεότερο:  Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε την Ηλεία, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο για κατοικημένες περιοχές από την μεγάλη πυρκαγιά στην Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, όπου υπάρχει και η ομώνυμη μονή στην Ηλεία, πολύ κοντά στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά απειλεί το χωριό Ανάληψη και Γεράκι.

Έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 3 Ελικόπτερα.


 

Στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς βρίσκεται το tempo24. Πριν από λίγο έφτασε και ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ακούστε τις δηλώσεις του για τη φωτιά που ξέσπασε πριν από περίπου μια ώρα σε πευκοδάσος στην περιοχή Δαφνιώτισσα:

 

Στη φωτιά επιχειρούν τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Ισχυρές πεζοπόρες δυνάμεις από Ηλεία και Αχαΐα 

Νεότερα:

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλου, ο κίνδυνος για την Διαφνιώτισσα έχει απομακρυνθεί. "Μεγάλη μάχη γίνεται από τα εναέρια μέσα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά", δήλωσε ο δήμαρχος. 

Νεότερα:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, συγκεντρώνουν τους κατοίκους του χωριού Δαφνιώτισσα, στην πλατεία
και τους ζητούν να μην απομακρυόνται με τα ΙΧ τους. 

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις που έχουν σπεύσει και από την Αχαΐα. Από την Αιτωλοκαρνανία, τα πυροσβεστικά οχήματα, έλαβαν την εντολή να γυρίσουν πίσω  και να σπεύσουν σε φωτιά στη Γαβρολίμνη. 

Ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, σπεύδει στο μέτωπο της Ηλείας. 

Το χωριό Δαφνιώτισσα ανήκει στο δήμο Ήλιδας. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 30 οχήματα, 90 άνδρες καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν αν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
 

Νεότερα:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το χωριό εκκενώνεται. 

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Δαφνιώτισσα του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία.

Σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής προς την περιοχή με ενισχύσεις και από Πάτρα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε δασώδη περιοχή. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ