Καναδάς: Τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία θα διεκδικήσει ο Τριντό

χρίστηκε επισήμως υποψήφιος από το Φιλελεύθερο Κόμμα

Τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία του Καναδά θα διεκδικήσει ο Τζάστιν Τριντό, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου 2019.

Ο Τζάστιν Τριντό χρίστηκε επισήμως υποψήφιος από το Φιλελεύθερο Κόμμα στην εκλογική του περιφέρεια στο Παπινό, στο κέντρο του Μόντρεαλ, όπου εκλέγεται βουλευτής από το 2008. Εχει επανεκλεγεί το 2011 και το 2015.

Κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του κόμματός του στο Μόντρεαλ λίγη ώρα αφού συμμετείχε στο Gay Pride της πόλης, ο καναδός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να εφαρμόσει «θετική πολιτική».

«Η πίστη μου στην θετική πολιτική δεν έχει αλλάξει. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι παρά την πόλωση που παρατηρούμε στον κόσμο, τον λαϊκισμό, την πολιτική του φόβου και της διχόνοιας, το να παραμείνεις θετικός, να συσπειρώνεις τους ανθρώπους, να αναζητάς τα μέσα για να επιμείνεις στις κοινές αρχές πέρα από τις διαφορές, είναι ο μόνος τρόπος για την οικοδόμηση μίας ισχυρότερης χώρας, ενός ισχυρότερου κόσμου».

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος υποσχέθηκε την μείωση του χάσματος ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού των αυτοχθόνων.