«Ο Τραμπ κρατάει όμηρο τη Μελάνια και την απειλεί με απέλαση αν τον χωρίσει»

Νέες καταγγελίες για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο πρώην συνεργάτιδά του στον Λευκό Οίκο, Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν, το βιβλίο της οποίας έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Ουάσινγκτον. 

Η Μάνιγκολτ ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ κρατά όμηρο την Μελάνια και την απειλεί να την απελάσει, εάν κάνει την «ύψιστη ταπείνωση» να τον χωρίσει όσο φέρει το αξίωμα του Αμερικανού προέδρου. Είναι η τελευταία από μια σειρά καταγγελιών της Μάνιγκολτ κατά του προέδρου Τραμπ, τις οποίες ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει. 

«Εάν η Μελάνια προσπαθούσε να προχωρήσει στην ύψιστη ταπείνωση και να τον αφήσει ενώ ήταν στο γραφείο, θα έβρισκε τρόπο να τον τιμωρήσει έγραψε η Μάνιγκολτ Νιούμαν στο βιβλίο της, νέα αποσπάσματα του οποίου δημοσιοποίησε η Mercury News. 

Η πρώην συνεργάτιδα του Αμερικανού προέδρου υπονόησε ότι ο Τραμπ έπαιξε κάποιο «βρώμικο» ρόλο στο ζήτημα της μετανάστευσης της Μελάνια από τη Σλοβενία, το 1996, στις ΗΠΑ, αν και το ζευγάρι θεωρείται ότι συναντήθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 1998. 

«Μιλάμε για έναν άνδρα που είπε ότι θα μπορούσε να δώσει χάρη στον εαυτό του για την έρευνα του ανακριτή Μιούλερ. Γιατί να μην δώσει χάρη στον εαυτό του για μια παράνομη βίζα;» γράφει στο βιβλίο του. 

«Είναι εκδικητικός άνθρωπος»

Το θέμα για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε βίζα η Μελάνια Τραμπ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη, αν και δικηγόροι που ασχολούνται με ζητήματα μετανάστευσης υποστηρίζουν ότι δεν είναι ασύνηθες για ένα top model να αποκτήσει βίζα. Η Μελάνια έγινε αμερικανίδα πολίτης το 2006, ένα χρόνο μετά τον γάμο της με τον Τραμπ. 

Τους προηγούμενους μήνες η διακυβέρνηση Τραμπ προχώρησε σε κινήσεις για να άρει τις υπηκοότητες όσων τις απέκτησαν με ψέματα ή με απάτη κατά των αρχών. Η Μάνιγκολτ υπονοεί ότι ο Τραμπ ίσως είχε προσωπικά κίνητρα γι' αυτές τις πολιτικές, προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή την απειλή της απέλασης για τη Μελάνια. 

Με δεδομένο το ότι ο Τραμπ γνωρίζει πώς απέκτησε την υπηκοότητά της, θα μπορούσε να εκθέσει τις μεθόδους της, γράφει. 

«Είναι εκδικητικός άνθρωπος και δεν θα έβαζε τίποτα πάνω από αυτόν. Κατά τη γνώμη μου, η Μελάνια μετρά κάθε λεπτό μέχρι να βρεθεί εκτός Λευκού Οίκου ώστε να μπορέσει να τον χωρίσει», γράφει. 

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Πάντως, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Στέφανι Γκρίσαμ αρνήθηκε τις καταγγελίες της Μάνιγκολτ. 

«Η κυρία Τραμπ σπάνια, ίσως και ποτέ, δεν είχε επαφή με την Ομαρόζα. Είναι απογοητευτικό γι' αυτήν ότι εκδιώκει και εκφοβίζει με τέτοιο αυτοεξυπηρετικό τρόπο, ειδικά μετά από όλες τις ευκαιρίες που της έχει δώσει ο Πρόεδρος», δήλωσε.

 

 

protothema.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ