Κινδυνεύουν με λουκέτο τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Ιδιαίτερα ζωτικό θεωρείται για την ελληνική παροικία στην Αίγυπτο η παράταση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που υπηρεστούν στα ελληνικά σχολεία, καθώς ελάχιστοι καθηγητές εξέφρασαν φέτος το ενδιαφέρον τους για να υπηρετήσουν από τη νέα σχολική χρονιά σε αυτά. 

Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, που με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ζήτησε παράταση των αποσπάσεων όσων εκπαιδευτικών υπηρετούν εκεί. 

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Σινά έρχεται μετά από σειρά προφορικών και γραπτών αιτημάτων των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξάνδρειας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, που σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο είναι και ο επίσημος διευθυντής του αμιγώς Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, αναφέρθηκε στην επιστολή του στην ανάγκη λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής, 


Ζητά απόφαση πριν τις 30 Αυγούστου 

Στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός τονίζει τη σημασία της λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής, που καλύπτει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να συναινέσουν στις προτάσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Μαριέττας Κουμαριανού, για άμεση αποστολή νέων εκπαιδευτικών που να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, παρακαλώντας επίσης όπως δοθεί η «έγκριση για παράταση των όσων εκπαιδευτικών τυγχάνουν αποσπασμένοι με οργανική θέση στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί τουλάχιστον να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου ενδεχομένως στο εγγύς, ελπίζουμε, μέλλον ευρεθούν και αποσταλούν επιπροσθέτως εκπαιδευτικοί».

Και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ως ο επικεφαλής της ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καΐρου, καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Γαβρόγλου, την οποία κοινοποιεί και στην υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη: «Σημειώνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη, η απόφασή σας αυτή περί συνέχισης της απόσπασης των ήδη απεσπασμένων εκπαιδευτικών να εκδοθεί, ει δυνατόν, άμεσα πριν την 30ή Αυγούστου, προκειμένου να γνωρίζουν αν πρέπει να παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στις οργανικές τους θέσεις».

 

protothema.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ