Folli Follie: Την 12η Σεπτεμβρίου περιμένουν οι πιστωτές

Μετά την ημερομηνία αυτή οι ομολογιούχοι θα αποφασίσουν για τις ενέργειες που απορρέουν από τους όρους

Την εκδίκαση του δικαστηρίου για την νομική προστασία έναντι των πιστωτών της Folli - Follie στις 12 Σεπτεμβρίου θα αναμείνουν οι ομολογιούχοι προκειμένου να προχωρήσουν σε ενέργειες που απορρέουν από τους όρους των δυο ομολόγων (249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικά φράγκα).

Μεταξύ των όρων στα ομόλογα, υπάρχει αυτός της πρόωρης προεξόφλησης της αξίας των ομολόγων. Όπως τονίζει στέλεχος επενδυτικής τράπεζας, οι πιστωτές δύναται να ζητήσουν την πρόωρη προεξόφληση των ομολόγων εφόσον αποδειχθεί απάτη (Fraud) δηλαδή ότι, με δόλο η Folli – Follie είχε προχωρήσει στην παραποίηση των οικονομικών της στοιχείων.

Αν για οποιαδήποτε λόγο πάει στραβά και η εταιρεία οδεύσει προς πτώχευση, τότε όπως συμπληρώνει η ίδια πηγή οι πιστωτές (ομολογιούχοι) θα ζητήσουν τα χρήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει ως εξασφαλίσεις- για τα δάνεια των 111 εκατ. ευρώ - τις μετοχές του Attica καθώς και τις μετοχές των Ελβετικών Dufry που κατέχει η εταιρεία.

Μάλιστα, η πληρωμή του ομολόγου μαζί με τους τόκους- όπως αναφέρεται για την περίπτωση του Default (πτώχευση) στο ομόλογο των 249,5 εκατ. ευρώ, γίνεται αν ζητηθεί από το 25% των ομολογιούχων ή εάν κατευθυνθεί από έκτακτη διάλυση των noteholders. 

Η ενέργεια της UBS για νομική κάλυψη

Από την άλλη πλευρά, ενέργεια της UBS- να ζητήσει από τις Ελβετικές αρχές την διαπραγμάτευση του ομολόγου των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων της Folli- Follie σε σταθερή βάση (flat basis) και να αναφέρει επίσης ότι έχει επέλθει πιστωτικό γεγονός, υπαγορεύθηκε και από τις νομικές ευθύνες της. Μαζί με την Τράπεζα Credit Suisse ήταν ανάδοχοι του ομολόγου των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων το οποίο συνάφθηκε το καλοκαίρι του 2017, δηλαδή λίγους μήνες πριν αποκαλυφθεί ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των 446 εκατ. ευρώ δεν υπάρχουν στον ισολογισμό.\

Αυτό άλλωστε αποτελεί και ένα μεγάλο ερωτηματικό της υπόθεσης της Folli – Follie, κυρίως, για τους ξένους επενδυτές: Πώς δηλαδή η εταιρεία δανείζεται το καλοκαίρι 150 ελβετικά φράγκα με κουπόνι 3,25% και καμία από τις επενδυτικές τράπεζες δεν έχει ελέγξει ούτε το ταμείο, ούτε τα αποθέματα, ούτε τα διαθέσιμα. Το ίδιο ερώτημα φυσικά ισχύει για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τους μεγάλους ξένους επενδυτές κοκ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ