Με σαπούνι είχαν γράψει τη λέξη «βόμβα» στο αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά

Πώς περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίες ορισμένοι από τις επιβάτες του Boeing 757

Η απειλή για βόμβα στην πτήση της Condor που ταξίδευε από την Αίγυπτο για την Γερμανία, με 281 επιβάτες, και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων το βράδυ της Πέμπτης, έχει γίνει μεγάλο θέμα στα γερμανικά μέσα, με πολλούς από τους επιβάτες να περιγράφουν τις ώρες τρόμου που έζησαν, εξαιτίας ενός φαρσέρ.

Περιγράφοντας τις ώρες που έζησαν, από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί όταν και μπόρεσαν να πάνε σε ξενοδοχεία και να ξεκουραστούν, οι επιβάτες σημειώνουν πως ενημερώθηκαν από τον πιλότο, που τους ζήτησε να είναι ψύχραιμοι και ανακοίνωσε πως θα γίνει η αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες πολλοί άρχισαν να καπνίζουν, παρά την απαγόρευση και παρά τις εκκλήσεις των αεροσυνοδών, ενώ άλλοι άνοιξαν μπουκάλια με ποτά που είχαν μαζί τους!

Όπως αναφέρει το candianews.gr οι επιβάτες οδηγήθηκαν όλοι μαζί σε χώρο του αεροδρομίου των Χανίων, την ώρα που οι αστυνομικοί ξεκινούσαν έρευνα για τον εντοπισμό της βόμβας καθώς τότε δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για φάρσα. Η απειλή είχε διατυπωθεί τη λέξη “BOMBE” που είχε γραφτεί σε καθρέφτη τουαλέτας του αεροσκάφους με τη χρήση σαπουνιού.

Το πλήρωμα απομονώθηκε σε άλλο χώρο και τα μέλη του κατέθεσαν στους εκπροσώπους των αρχών. Το ίδιο συνέβη και με τους επιβάτες, ενώ οι αποσκευές ελέγχονταν επί ώρες.

Κάποιοι από τους επιβάτες- σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στα γερμανικά μέσα- δυσανασχέτησαν από την ταλαιπωρία. Αλλά ήξεραν ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Η πτήση τελικά αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής από τα Χανιά για τη Γερμανία.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ