Πάτρα: "Έφυγε" σε ηλικία 80 ετών ο Μιχάλης Τσούμπος

Στις 5μ.μ. η κηδεία του

Απώλεια για τους δικούς του ανθρώπους και τον πατραϊκό αθλητισμό συνιστά ο θάνατος του Μιχάλη Τσούμπου που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης σε ηλικία 80 ετών και κηδεύεται την Παρασκευή (17/8) στις 5μ.μ. από τον μητροπολιτικό Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας στην Πάτρα.

Ένας υπέροχος άνθρωπος κι ένας σπουδαίος αθλητής.

Ο Μιχάλης Τσούμπος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1938 και λάτρεψε τον αθλητισμό, ήταν διεθνής αθλητής πόλο, γενικά πολυαθλητής. Ήταν τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της Α' εθνικής και 27 φορές διεθνής με την εθνική Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην συνοικία του Άγιου Διονυσίου. Από το 1952, 14 ετών, άρχισε να κολυμπάει και να παίζει πόλο με την ομάδα της γειτονιάς του τον Αχιλλέα. Εκεί αγωνίστηκε έως το 1962 (έπαιξε μαζί του στην Α' εθνική τις περιόδους 1953, 1954, 1956, 1957, 1958 και το 1960). Το 1962 παίρνει μεταγραφή για τον Ναυτικό Ομιλο Πατρών όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1967 περίοδος που σταμάτησε την υδατοσφαίριση.

Εκτός από πόλο έπαιζε και βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβηση, και ποδόσφαιρο. Κολύμβηση έκανε στον Αχιλλέα έχοντας καλές κατατάξεις στην πρώτη πεντάδα σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε αρχικά στον Αχιλλέα κι έπειτα στον Πατραϊκό και στην Β' εθνική κατηγορία στην θέση του τερματοφύλακα. Επίσης είχε κληθεί αρκετές φορές στην Μικτή Πατρών όπου αγωνιζόταν βασικός τερματοφύλακας.

Το 1962 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Ρένα Ανδριοπούλου με την οποία χάρηκαν παιδιά και εγγόνια. Το 1971 τιμήθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό από τον ετήσιο διαγωνισμό της Πάτρα Σπορ σαν «ο καλύτερος εις την ιστορία του ναυτικού ομίλου Πατρών». Το επάγγελμά του ήταν φούρναρης, είχε τον γνωστό φούρνο του στην Ζαΐμη ανάμεσα στην Αγίου Ανδρέου και την Ρήγα Φεραίου.

Πηγη: sportin.gr