Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Αρίθα Φράνκλιν

O κόσμος της μουσικής έχασε άλλον ένα θρύλο την Πέμπτη όταν η Αρίθα Φράνκλιν «έφυγε» μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος, που είχε διαγνωσθεί το 2010.
Η βασίλισσα της σόουλ αποτέλεσε έμπνευση για πολλές γενιές καλλιτεχνών για δεκαετίες.
Η μεγάλη απώλεια συγκίνησε πολιτικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς και πολλούς σταρς οι οποίοι μέσω των social media αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο την αγαπημένη τους τραγουδίστρια. 

«Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μας, δεν βρίσκουμε τα κατάλληλα λόγια για να εκφράσουμε τον πόνο μας. Χάσαμε τη μητριάρχη και τον βράχο της οικογένειάς μας. Η αγάπη της για τα παιδιά της, τα εγγόνια, τα ανίψια και τα ξαδέλφιά της δεν είχε όρια» γράφει η οικογένεια της, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ατζέντισσά της, Γκουέντολιν Κουίν.
Ντόναλντ Τραμπ: «Η Βασίλισσα της Σόουλ, η Αρίθα Φράνκλιν, είναι νεκρή. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα που ευλογήθηκε με ένα υπέροχο δώρο από τον Θεό, τη φωνή της. Θα μας λείψει».
Η Φράνκλιν είχε τραγουδήσει στην τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τίμησε τη μεγάλη τραγουδίστρια με ένα tweet: «Η Αρίθα συνέβαλε στη διαμόρφωση της σύγχρονης Αμερικής. Στη φωνή της ακούγαμε την Ιστορία μας, στην ολότητά της και με όλες τις αποχρώσεις της: τη δύναμή μας και τους καημούς μας, τη σκοτεινή πλευρά μας και το φως μας, την αναζήτηση της λύτρωσης και τον σεβασμό που κερδίζεται δύσκολα. Η βασίλισσα της σόουλ ας αναπαυθεί αιώνια».


Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, στην ορκωμοσία του οποίου, το 1993, είχε τραγουδήσει η Φράνκλιν, είπε ότι «κλαίει για τον χαμό της φίλης του» την οποία χαρακτήρισε «έναν από τους μεγαλύτερους εθνικούς θησαυρούς» της χώρας. «Άγγιξε τις ψυχές μας επί περισσότερα από 50 χρόνια. Ήταν κομψή, γενναιόδωρη και ασυμβίβαστη στο καλλιτεχνικό της έργο (…) Θα είναι για πάντα η Βασίλισσα της Σόουλ για όλους εκείνους που την γνώριζαν προσωπικά και μέσω της μουσικής της», τόνισε.
Εκτός από πολιτικούς, δεκάδες καλλιτέχνες με πολλούς από τους οποίους είχε συνεργαστεί στην πολυετή καριέρα της, έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους.
H Νταϊάνα Ρος έγραψε στο Twitter: «Προσεύχομαι για το υπέροχο χρυσό πνεύμα της Αρίθα Φράνκλιν».



Τζον Λέτζεντ: « Χαιρετίζω τη Βασίλισσα. Τη μεγαλύτερη τραγουδίστρια που έχω γνωρίσει»

Έλτον Τζον: « Η απώλεια της Αρίθα Φράνκλιν είναι πλήγμα για όλους όσοι αγαπούν τη μουσική: Μουσική από την καρδιά, την ψυχή και την εκκλησία. Η φωνή της ήταν μοναδική, το παίξιμο της στο πιάνο ήταν υποτιμημένο-ήταν η αγαπημένη μου πιανίστρια»