Πάτρα: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβύτερου, π. Βασίλειου Κατσιγιάννη

Σήμερα στις 6.00 μ.μ.θα ψαλλεί στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών  η εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβύτερου, π. Βασίλειου Κατσιγιάννη, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών. 

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος, με τον οποίο υπήρξαν συνεφημέριοι, ανέφερε σε δήλωσή του «με συγκίνηση και την ελπίδα της Αναστάσεως πληροφορηθήκαμε την κοίμηση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Κατσιγιάννη, την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως και Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο πολυσέβαστος κεκοιμημένος αδελφός και συλλειτουργός εχρημάτισε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Μαζαρακίου και εν συνεχεία του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών όπου επί σειρά ετών χρηματίσαμε συνεφημέριοι μέσα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, εκτιμήσεως και αγάπης. Επίσης υπηρέτησε με ζήλο και αυταπάρνηση στο γραφείο γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Υπήρξε άκακος και αμνησίκακος, ευσεβής και φιλόθεος, φιλακόλουθος και φιλότιμος. Η αγάπη μας και οι προσευχές μας θα σε συνοδεύουν πατέρα Βασίλειε. Ας είναι η μνήμη σου αιωνία και η ευλογημένη ψυχή σου να αναπαύεται εν σκηνές αγίων και δικαίων. Αμήν».

Ο κεκοιμημένος ιερέας είχε δύο παιδιά, την Θεοδώρα παντρεμένη με τον Κώστα Σινόπουλο και την Ευθαλία, σύζυγο του Γεωργίου Χάχαλη, ενώ ευτύχησε να δει και έξι εγγόνια.