Ο πρώην φωτογράφος του Ομπάμα τρολάρει ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πιτ Σόουζα, ο επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ομπάμα, φαίνεται να απολαμβάνει ιδιαίτερα την νέα του δουλειά: να τρολάρει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ, ο Σόουζα χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό φωτογραφικό του αρχείο για να τον κατακρίνει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Την Τετάρτη, λίγο αφότου ο Τραμπ αποκάλεσε την πρώην βοηθό του Ομαρόζα «αυτό το σκυλί» στο Twitter, ο Σόουζα δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μπαράκ Ομπάμα και του Μπο, έναν από τους σκύλους του. Η λεζάντα της φωτογραφίας έλεγε: «Ένας πραγματικός σκύλος που περιμένει έναν πραγματικό πρόεδρο».

Η ανάρτηση ήταν μια από τις πιο οξυδερκείς του Σόουζα και κέρδισε πάνω από 150.000 likes, αλλά ήταν μία από τις πολλές που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για να υπενθυμίσει στους οπαδούς του τις διαφορές μεταξύ της διοίκησης Ομπάμα και Τραμπ.

Όπως για παράδειγμα, όταν ο Τραμπ επιτέθηκε εναντίον της Μέρκελ κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των G7 τον Ιούνιο, ο Σόουζα δημοσίευσε μια φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Ομπάμα στα βουνά του Μονάχου το 2015.

Αυτός ο τόνος είναι χαρακτηριστικός για τις αναρτήσεις του Σόουζα – βρίσκει μία φωτογραφία από την εποχή του Ομπάμα που ταιριάζει με τις τωρινές ειδήσεις και στη συνέχεια προσθέτει κάποιο σχόλιο. Όταν η Ομαρόζα Μάνιγκολντ Νιούμαν αποκάλυψε πως είχε καταγράψει κρυφά τις συνομιλίες στο Situation Room νωρίτερα αυτή την εβδομαα, ο Σόουζα πόσταρε μία φωτογραφία του Ομπάμα και της ομάδας ασφαλείας του σε μία από τις αίθουσες συνεδριάσεων με την λεζάντα: «Τα τηλέφωνα και άλλες συσκευές επικοινωνίας δεν επιτρέπονταν σε κανένα από τα τρία δωμάτια. Απλά λέω».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ