Το Anadolu φιλοξενεί τις δηλώσεις Παυλόπουλου: Ξεκινά μια καινούργια αρχή με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών - ΦΩΤΟ

Με τον τίτλο “ Ξεκινά μια καινούργια αρχή με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών” μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και αναπαράγουν και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από την Κάρπαθο.

Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι ο κ. Παυλόπουλος είπε πως πρόκειται για ευτυχή εξέλιξη και συνεχίζει με τις δηλώσεις του Προέδρου:

“ Στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών αποτελεί η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η εξέλιξη αυτή δείχνει και τον δρόμο “ που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Σημείωσε μάλιστα, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι “ εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε τα προβλήματα του τουρκικού λαού. Ζει κι αυτός δύσκολες ώρες και το ξέρουμε, και δεν θα βρει περισσότερη συμπαράσταση από την δική μας, αρκεί να πιστέψει στην ειλικρίνειά μας και την φιλία μας. Εμείς πιστεύουμε πρώτοι. Και θεωρούμε ότι με αυτή την πράξη ξεκινά μια καινούρια αρχή” καταλήγει το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείο ειδήσεων.

Παράλληλα, στην αγγλική έκδοση του Anadolu, καταγράφεται η είδηση της πρόσκλησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προς τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ "να επισκεφθεί την Ελλάδα μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ