Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ στις 18 Αυγούστου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αυστρία στις 18 Αυγούστου για να παραστεί στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της χώρας Κάριν Κνάισλ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, ο Ρώσος ηγέτης θα ταξιδέψει στη Γερμανία όπου αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με την ατζέντα των συνομιλιών να επικεντρώνεται στη Συρία, την Ουκρανία και τον τομέα της ενέργειας.

Η 53χρονη Κνάισλ ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής και μιλά πολλές γλώσσες. Επιλέχθηκε για τη θέση της επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας από το Κόμμα Ελευθερίας (FPO), όταν εισήλθε στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς. Δεν είναι μέλος του ακροδεξιού FPO.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Krone, παντρεύεται με τον επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μάιλινγκερ και ο γάμος τους θα τελεστεί σε έναν αμπελώνα στη Στυρία, απ’ όπου κατάγεται ο γαμπρός. Το τηλεοπτικό δίκτυο ORF μετέδωσε ότι και ο Σεμπάστιαν Κουρτς θα παραστεί στην τελετή.

Όπως μετέδωσε το Interfax, σύμφωνα με τον Γιούρι Ουσάκοφ, τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου, ο Πούτιν προσεκλήθη στον γάμο από την Αυστριακή υπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βιέννη τον Ιούνιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά υπογραμμίζοντας ότι ο γάμος είναι ιδιωτική υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ