Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στον Κάλαμο

Φωτιά ξέσπασε περίπου  στις 2.30 στoν Κάλαμο Λευκάδας, η οποία  εντοπίστηκε σε 3 σημεία. Η πρώτη ήταν μια μικρή εστία στην  χωματερή, ενώ παράλληλα  δυο  άλλες μεγαλύτερες  εστίες  περί των  500-600 μέτρων  πάνω από την  χωματερή σε περιοχή με ελαιόδενδρα.
Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός: το μικρό πυροσβεστικό όχημα που έχει το νησί,  έκανε την  πρώτη παρέμβαση,  υπό την καθοδήγηση του αντιδημάρχου κ Γιαννιώτη. Η πυροσβεστική υπηρεσία  έσπευσε με άνδρες και όχημα υπό τον διοικητή κ Κοντογιάννη Δημήτριο, ενώ το λιμενικό  μερίμνησε για τα απαραίτητα σκάφη.
Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν ρίψεις από  2 πετζετέλ  που εδρεύουν στο Άκτιο.  Ο Δήμος Λευκάδαςεξασφάλισε 2 υδροφόρες, η μια  από τον Δήμο Βόνιτσας που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Εντεταλμένου συμβούλου  Πολιτικής Προστασίας Σπύρου Πολίτη.

Ο Αντιδήμαρχος Καλάμου μερίμνησε για υδροφόρα από τον Αστακό και η  Περιφέρεια είχε σε  ετοιμότητα τη δίκη της υδροφόρα. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία του δημάρχου Λευκάδας κ. Δρακονταειδή με τον  εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας  Σπύρο Πολίτη, με τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά να είναι σε   σε διαρκή επαφή με τη Πολιτική προστασία στην Αθήνα και την Πάτρα.
Ακολούθησε η άφιξη ελικοπτέρου τύπου Έρικσον (ίδιο με αυτό που είχε συνδράμει στην φωτιά της πόλης της Λευκάδας ), ενώ έγιναν ρίψεις από 2 canadair. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς υπήρξε  σχεδιασμένη και γρήγορη αντίδραση της Π.Υ Λευκάδας και τον συντονισμό του διοικητή. Λίγο μετά τις έξι υπήρξε έλεγχος της φωτιάς εντός του σκουπιδότοπου και αναμένεται ρίψη χώματος για να σβήσει ολοκληρωτικά.
lefkadatoday.gr
 

Διαβάστε επίσης