Πέθανε η ζωγράφος Καλλιόπη Λέρτα

ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

«Εφυγε» από τη ζωή η ζωγράφος Πόπη (Καλλιόπης) Λέρτα.

Η Πόπη Λέρτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε ξένες γλώσσες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ από το 1985 έκανε ελεύθερες σπουδές πάνω στη ζωγραφική σε εργαστήρια ζωγράφων, όπως του Τάσου Ρήγα καθώς και στην Αγγλία.
Το 1992 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην Αθήνα.
Έκτοτε ακολούθησαν πολλές άλλες, όπως και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία κ.α. Δίδαξε ζωγραφική στο καλλιτεχνικό εργαστήριο του Δήμου Πεύκης. Ασχολήθηκε με τη χαρακτική, ενώ φιλοτέχνησε εξώφυλλα περιοδικών και βιβλίων.
Έργα της βρίσκονται στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στη γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας, σε Δημοτικές πινακοθήκες καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε μέλος του Die Spirale Group Αυστρίας. Το 1995 εξέδωσε τη μικρή ποιητική συλλογή «Τόνοι εύχαρης σιωπής».
Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1994. Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Εφορείας Ζωγραφικής τις περιόδους 2000-2002 και 2006-2008, υπήρξε γενική γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης Νέων Καλλιτεχνών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 2002, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Εικαστικής Παιδείας στον ίδιο χώρο το 2005 και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου «Η τοιχογραφία στον Ελλαδικό χώρο και στις περιοχές ελληνικών επιδράσεων» που έγινε στη Σαντορίνη το 2003. Συμμετείχε στην επιτροπή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΕΕΤΕ από το 1995.

Η κηδεία της θα γίνει στις ΗΠΑ όπου και ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.