Το περιβόητο σπίτι Πελετίδη

του χρηστου πατουχα, δημοτικού συμβολυου, επικεφαλης της "Ανυπότακτης πολιτείας"

Αν έχω καταλάβει καλά, το περιβόητο σπίτι της κυρίας Δημάρχου, κατασκευάστηκε το 1981.

Τότε που υπήρχε η κοινότητα Αραχωβιτίκων, που η Πολεοδομία ήταν δημόσια υπηρεσία και λογικά διευθυνόταν από την Νομαρχία Αχαΐας, που ωστόσο υπήρχε σχέδιο οικισμού και που παρεμπιπτόντως αναλάμβανε την πολιτική εξουσία το ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της «Μεγάλης Αλλαγής».

Υποθέτω ότι η κατοικία αυτή, χτίστηκε με νόμιμη άδεια, και με τους ισχύοντες όρους δόμησης. Προφανώς στην μεταβίβαση συντάχθηκαν καικαινούρια τοπογραφικά και έγινε έλεγχος νομιμότητας.

Τι ακριβώς αμφισβητούν οι καταγγέλλοντες; Την νομιμότητα της οικοδομικής άδειας; Την παραβίαση πολεοδομικών κανόνων; Το πόθεν έσχες του Δημάρχου; Ή δεν ομολογούν ότι κάνουν αντιπολίτευση φθηνή, λαϊκίστικη, αποπροσανατολιστική;

Επειδή, άτυπα αλλά ουσιαστικά, έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο κάποιοι βιάζονται πολύ. Σκάβουν ακροδεξιούς λάκκους. Με κίνδυνο να πέσουν μέσα. Ας γίνουμε λίγο σοβαρότεροι.

Υπάρχουν λόγοι πολιτικής διαφωνίας με τον Δήμαρχο; Ασφαλώς υπάρχουν. Από την οπτική και την ιδεολογία του καθενός. Αλλά υπάρχει και ο βαθύτατα αντιδραστικός πολιτικός κατήφορος.

Στον πάτο του θα κριθεί του καθενός η σοβαρότητα! Συμπτωματικά, όλοι οι κρίνοντες και καταγγέλλοντες, έχουν μακρά θητεία στην άσκηση εξουσίας. Υπάρχει κάτι που δεν έκαναν καλά τέσσερες δεκαετίες πίσω; Να το πουν και σε εμάς!

Διαβάστε επίσης