Επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο είναι ξεχωριστά

Οι 6 λόγοι που αναφέρουν

Αν έχεις ζήσει εγκυμοσύνη καλοκαιριάτικα, ξέρεις. Έχει τα καλά της, έχει όμως και τις δυσκολίες της. Και μόνο ότι έχεις να αντιμετωπίσεις την ανυπόφορη ζέστη, ενώ διανύεις τους τελευταίους μήνες, σου αρκεί. Ωστόσο, η ιδέα ότι σύντομα θα κρατάτε αγκαλιά το μωρό σας, σας κάνει να ξεχνάτε τις αντικειμενικές δυσκολίες της καθημερινότητας.

Έχετε, όμως, κι έναν ακόμη λόγο να χαίρεστε για την καλοκαιρινή σας εγκυμοσύνη, αφού τα μωρά που γεννιούνται, κυρίως, τον Αύγουστο είναι ξεχωριστά. Και αυτό το υποστηρίζει η Επιστήμη.

Δείτε τους έξι λόγους, που κάνουν τα αυγουστιάτικα μωρά, να ξεχωρίζουν.

Γεννιούνται πιο μεγάλα

Σύμφωνα με τις στατιστικές, τα παιδιά του καλοκαιριού και περισσότερο του Αυγούστου, όταν γεννιούνται, ζυγίζουν περισσότερο από τα μωρά, που γεννιούνται τους υπόλοιπους μήνες.

Θα γίνουν ψηλότερα ως ενήλικες

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα μωρά γεννιούνται ψηλότερα, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις να γίνουν ψηλότερα, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, και στην ενήλικη ζωή τους. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτό έχει να κάνει με τη βιταμίνη D, στην οποία η έγκυος εκτίθεται περισσότερο στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι εξυπνότερα... αν είναι κορίτσια

Τα κορίτσια που γεννιούνται το καλοκαίρι, σύμφωνα με έναν Καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, τείνουν να είναι εξυπνότερα από εκείνα, που γεννιούνται τον χειμώνα. Αντίθετα, τα χειμωνιάτικα αγόρια είναι πιο έξυπνα, συγκριτικά με τα καλοκαιρινά.

Έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διπολική διαταραχή

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, τα μωρά του Αυγούστου έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διπολική διαταραχή. Και πάλι, πιστεύεται κι εδώ ότι παίζει ρόλο η προγεννητική βιταμίνη D και η έκθεση της εγκύου στον ήλιο περισσότερες ώρες. Επίσης, τα καλοκαιρινά παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν εποχική κατάθλιψη, και σχιζοφρένεια σε σχέση με τα μωρά που γεννιούνται το χειμώνα.

Είναι αισιόδοξα

Θεωρούν τους εαυτούς τους ιδιαίτερα τυχερούς, κάτι που έχει να κάνει με την αισιοδοξία που τους χαρακτηρίζει. Σύμφωνα, μάλιστα, με παλαιότερη μελέτη, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου θεωρούν τους εαυτούς τους «τυχερούς», περισσότερο από εκείνους, που γεννήθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου, οι οποίοι είναι πιο απαισιόδοξοι. Γενικά, τα καλοκαιρινά παιδιά αντιμετωπίζουν τη ζωή με μία πιο θετική ματιά.

Διαβάστε επίσης