«Σύννεφα» στον γάμο της Γιαπωνέζας πριγκίπισσας -Αναβλήθηκε λόγω οικονομικού σκανδάλου

Ενα οικονομικό σκάνδαλο που αφορά τη μητέρα του γαμπρού είναι αρκετό να σταθεί εμπόδιο στον γάμο της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας Μάκο και του αρραβωνιαστικού της Κέι Κομούρο.

Οι γονείς της Μάκο, πρίγκιπας Ακισίνο και η πριγκίπισσα Κίκο ενημέρωσαν τη μητέρα του Κομούρο πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει ο γάμος μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.

Τα ιαπωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι γονείς της πριγκίπισσας ανησυχούν όλο και περισσότερο σχετικά με τις αναφορές των media πως η μητέρα του Κομούρο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν από δάνειο που έλαβε από πρώην συνεργάτη της για να καλύψει τα δίδακτρα του γιου της.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι το ζευγάρι θα μπορούσε να προκαλέσει την κοινή γνώμη καθώς θα λάβει περίπου 100 εκατομμυρίων γιεν (900.000 δολαρία) από την κυβέρνηση για να διευκολύνει την έξοδο της Μακό από την αυτοκρατορική οικογένεια και στη νέα μη βασιλική ζωή της.

[Η πριγκίπισσα Μάκο και ο Κέι Κομούρο] Η πριγκίπισσα Μάκο και ο Κέι Κομούρο

Η 26χρονη πριγκίπισσα είναι το μεγαλύτερο εγγόνι του αυτοκράτορα Ακιχίτο και τον Σεπτέμβριο αιφνιδίασε πολλούς ανακοινώνοντας τον αρραβώνα της με τον Κομούρο, τον οποίο είχε συναντήσει σε πανεπιστήμιο στο Τόκιο. Μετά την αποφοίτησή του, ο Κομούρο, επίσης 26 ετών, εργαζόταν σε μια νομική εταιρία στο Τόκιο.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι έλαβαν την ευχή του αυτοκράτορα και ότι θα παντρεύονταν τον Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, τα γαμήλια σχέδια μπήκαν στον πάγο, όταν η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι καθυστερεί την τελετή καθώς «δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για προετοιμασία» και η ημερομηνία μεταφέρθηκε αόριστα για το 2020.

Ο Καμούρο, πάντως, αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα νομικής για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης, όπου σχεδιάζει να δώσει εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος πριν επιστρέψει στο Τόκιο για να συνεχίσει την καριέρα του.

Σύμφωνα με το Kyodo News, που επικαλείται μια πηγή κοντά στο ζευγάρι, η Μάκο και ο Καμούρο είναι σε επαφή και ακόμη θέλουν να παντρευτούν.

[Η πριγκίπισσα Μάκο] Η πριγκίπισσα Μάκο

Με πληροφορίες Guardian

iefimerida.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ