Μάτι: Στα χέρια των Εισαγγελέων τα ονόματα των θυμάτων - Στους 92 οι νεκροί - Δύο μη ταυτοποιημένοι - Εξετάστηκε ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ολοκληρώνεται η εξέταση των βασικών μαρτύρων

Νεότερη Ενημέρωση: Με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.

Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς -εκ των οποίων δύο μη ταυτοποιημένοι- η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης και η Πυροσβεστική: 

«Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πρώτη Ενημέρωση: Στα χέρια των εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου και Βαρβάρας Γνεσουλη που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου έφτασε ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων. Κατόπιν αυτού αναμένεται εντός των επόμενων 24ώρων να ξεκινήσει η λήψη καταθέσεων από συγγενείς τους οι οποίες θα δοθούν μετά από εισαγγελική παραγγελία στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα .

Την ίδια ώρα ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η εξέταση των βασικών μαρτύρων από όλους τους φορείς που ενεπλάκησαν στην φωτιά.

Σήμερα μάλιστα, καταθέτει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα, έως το τελος Αυγούστου αναμένεται να αποστέλλουν στους εισαγγελικούς λειτουργούς έγγραφα, επικοινωνίες καθώς και τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Πυροσβεστικής τα οποία θα παραδοθούν στον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Εισαγγελία για να συντάξει το δικό του πόρισμα.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης