“Βουλιάζει” το λιμάνι της Ζακύνθου από εκδρομείς του Αυγούστου

Ο Αύγουστος είναι πλέον γεγονός, ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους. Από προχθές έχει ξεκινήσει η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να την εγκαταλείπουν με κάθε μέσο. Ήδη τις τελευταίες ημέρες “βουλιάζει” το λιμάνι του νησιού από τουρίστες αλλά και Ζακυνθινούς που ζουν μόνιμα στα μεγάλα αστικά κέντρα και προτιμούν στιγμές χαλάρωσης. Τα πλοία της γραμμής καθημερινά μεταφέρουν χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους.
Είτε ερχόμενοι για πρώτη φορά, είτε έχοντας ξανάρθει, οι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφτούν τα καλύτερα μέρη μας και να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που μερικοί είναι αναποφάσιστοι αλλά δηλώνουν ότι από πολλές απόψεις η Ζάκυνθος είναι η καλύτερη επιλογή για τους ίδιους. Όπως λένε και οικονομικά συμφέρει να έρθεις στο “Φιόρο του Λεβάντε” για τις διακοπές σου, ενώ έχει τόσα μέρη να πας που δεν χορταίνεις να κάνεις βόλτα και να χαλαρώνεις σε κάποια παραλία. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί ως το τέλος της εβδομάδας.

Αυξάνονται οι Έλληνες 
Επίσης ο Αύγουστος είναι ο μήνας που προτιμούν οι Έλληνες για να κάνουν τις διακοπές τους και επιλέγουν τον προορισμό τους προσεκτικά για να περάσουν όμορφες στιγμές. Κάποιοι έχουν ξανάρθει στο νησί μας και αυτό τους βοηθά να επιλέξουν που θα πάνε, ενώ ορισμένοι έρχονται για πρώτη φορά και προσπαθούν να τα γυρίσουν όλα, έχοντας κάνει και μια μικρή έρευνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την στιγμή που φτάνουν γίνεται το αδιαχώρητο στο λιμάνι με τα λεωφορεία και τα ταξί να είναι παρατεταγμένα για να τους πάνε στον προορισμό τους.
Η Ζάκυνθος είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες και βέβαια τον Αύγουστο όλοι περιμένουν να έρθει πολύς κόσμος, να ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και να διασκεδάσει με την ψυχή του.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
“Επέλεξα τη Ζάκυνθο γιατί είναι κοντά στην Ηλεία στο εξοχικό μου, ήταν οικονομικά και ήταν εύκολα προσβάσιμη. Μια με το σχολείο είχα έρθει και μια με τους γονείς μου. Είναι ένα όμορφο νησί, έχει πολύ καλό φαγητο και καλή διαμονή. Δεν μένουμε κοντά στο κέντρο λίγο πιο μακριά. Θα πάμε στις κοντινές παραλίες και σε άλλα μέρη”

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΕΡΑΗΛΙΔΟΥ
“Μας αρέσει το Ιόνιο και προσπαθούμε να ερχόμαστε. Στη Ζάκυνθο δεν ξέρω τι θα δούμε. Όπου πηγαίνουμε, θέλουμε να γνωρίσουμε τον τόπο και τις συνήθειες του. Πηγαίνουμε κάθε χρόνο για διακοπές. Δεν τσεκάρουμε τίποτα πριν πάμε σε έναν τόπο. Θέλουμε να τον γνωρίσουμε. Όπου και να πας είναι ωραία. Πιστεύω θα βρούμε κάτι που μας αρέσει”

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
“Έχουμε ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον Λαγανά, έχει πολύ ωραίες παραλίες και πιστεύω ότι είναι μια οικονομική λύση για φέτος. Είχαμε ψάξει πριν έρθουμε και έχουμε νοικιάσει αμάξια. Οι φιλοί μας έχουν έρθει και μας έχουν συστήσει το νησί. Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αμάξι και θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε πολλές παραλίες και να περάσουμε καλά”

imerazante.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ