Τρία σημάδια ότι μάλλον πίνετε πολλούς καφέδες

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς καφέ.  Αποτελεί δε ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως.

Τα οφέλη του είναι πολλά με πιο σημαντικό την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά χλωρογενή οξέα (πολυφαινόλες). Επιπλέον ανεβάζει τη διάθεση, ενισχύει την απόδοση κατά την άθληση μέσω της αύξησης της αντοχής, έχει θετική επίδραση στη ρύθμιση του σωματικού βάρους προστατεύει από τον καρκίνο, τον διαβήτη τύπου 2 και το Πάρκινσον και κάνει καλό στην καρδιά.

Πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να έχει παρενέργειες στον οργανισμό. Εκτός από τη δυσκολία στον ύπνο και τον εκνευρισμό, δείτε παρακάτω τρία συνηθισμένα συμπτώματα ότι πίνετε πολλούς καφέδες...

1. Πονοκέφαλος

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της κατανάλωσης πολλών καφέδων είναι οι συχνοί πονοκέφαλοι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν πίνετε πολλούς καφέδες και τους κόψετε ξαφνικά.

2. Οξυθυμία

Οι πολλοί καφέδες μπορεί να σας κάνουν ευερέθιστους και να νιώθετε ότι εκνευρίζεστε με το παραμικρό. 

3. Αυξημένη διούρηση

Αυτό συμβαίνει γιατί η καφεΐνη έχει και διουρητικές ιδιότητες οπότε μας... στέλνει πιο συχνά στην τουαλέτα. Το ίδιο συμβαίνει και με το τσάι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ