Αχαΐα: Ανεπιθύμητη η Δημοτική Αρχή στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας- Κινητοποίηση κατοίκων για τον ΧΥΤΑ

ανακοινωση

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας σε ειρηνική διαμαρτυρία – ενημέρωση για το ΧΥΤΑ Αιγείρας , αυτή τη Δευτέρα 6 Αυγούστου και ώρα 19:30, στο χώρο έξω από το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας. Προσυγκέντρωση ώρα 19:00 στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Αιγείρα. 

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Πολιτισμός σημαίνει ευγένεια ψυχής και διάθεση για προσφορά. Πολιτισμός σημαίνει σεβασμός. Στον άνθρωπο, το περιβάλλον, την κοινωνία. Πολιτισμός σημαίνει ακόμα έγνοια για την υγεία των πολιτών και την αρμονία της κοινωνίας. Και ναι, βέβαια, πολιτισμός σημαίνει πολιτιστικά δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο και φυσικά και το καλοκαίρι.

Στο λόφο της αρχαίας Αιγείρας στο αρχαίο θέατρο, στον τόπο που έζησαν και ανέπτυξαν την πολιτιστική τους δράση οι πρόγονοί μας – τα ερείπια των οποίων αρκούν να προκαλέσουν τον θαυμασμό – η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει μια μουσική εκδήλωση. Δεν αντιτιθέμαστε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και φυσικά τιμούμε τους ταλαντούχους και άξιους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν. Θεωρούμε όμως ύβρη στην ιερότητα του χώρου την παρουσία σ’ αυτήν εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.

Αυτοί που ανερυθρίαστα «κατασκευάζουν» έναν άλλο λόφο απέναντι από εκείνο του αρχαίου θεάτρου, με σκουπίδια και δηλητήρια, υποθηκεύοντας την υγεία των κατοίκων καταστρέφοντας το μέλλον του τόπου, μόνο σαν βαθιά απολίτιστοι μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αυτοί που με την ψυχική μικρότητα και την μίζερη υστεροβουλία τους επιβάλλουν πέρα και έξω από κάθε έννοια δικαίου και λογικής, με το έτσι θέλω και με τη συνδρομή της κρατικής καταστολής, την μετατροπή του τόπου μας σε βρώμικη και ρυπογόνο χωματερή όλης της Αιγιάλειας, είναι ανίκανοι να μας μιλήσουν για πολιτισμό
.
Αυτοί που για χρόνια εμπαίζουν και προκαλούν μια ολόκληρη κοινωνία, που αγνοούν προκλητικά και θρασύτατα την αγωνία και την εμπιστοσύνη της είναι ανεπιθύμητοι.

Ανταποκρινόμενοι στον πολιτισμό των προγόνων μας και σεβόμενοι την ιστορία του τόπου μας, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να αγωνιστούμε για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής που ονομάζουν ΧΥΤΑ Αιγείρας. Καλούμε κάθε πολιτισμένο συντοπίτη μας να συνδράμει στον αγώνα μας.

Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Α Γ Ω Ν Α Κ Α Τ Ο Ι Κ Ω Ν
Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Κ Η Σ Α Ι Γ Ι Α Λ Ε Ι Α Σ

Διαβάστε επίσης