Το ΚΙΝΑΛ δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί το Μάτι

Η αντιπολιτευτική τακτική του Κινήματος

Η αναμενόμενη όπως αποδείχτηκε παραίτηση Τόσκα συνοδεύτηκε και από την κυβερνητική εκτίμηση ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει παρέλθει. Πρακτικά το Μέγαρο Μαξίμου ανοίγει και την πολιτική ατζέντα για την επόμενη ημέρα της εθνικής καταστροφής και με την πρώτη πράξη της παραίτησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα αρχίσει την προετοιμασία της δεύτερης πράξης που είναι η περίφημη επανεκκίνησης της κυβέρνησης με έναν ευρύ ανασχηματισμό αμέσως μετά το ορόσημο της 21ης Αυγούστου. 

Αυτά είναι τα δεδομένα πάνω στα οποία το Κίνημα Αλλαγής θα χαράξει την αντιπολιτευτική του τακτική. Αυτό που επισημαίνουν σε όλους τους τόνους είναι οτι «το θέμα δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί». 

Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει σε άλλο επίπεδο την αντιπαράθεση με τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας και κυρίως με τον «φάκελο αυθαίρετα» από τη Χαριλάου Τρικούπη σε κάθε βήμα των κυβερνητικών θα βάζουν και το θέμα των ευθυνών που δεν εξαντλούνται όπως λένε με την ανάληψη μιας πολιτικής ευθύνης αν αυτή δεν συνοδεύεται και από την παραίτηση που σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχουν συλλέξει προκύπτει πραγματολογικά. 
Όσο και αν προσπαθεί έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να στρέψει ο Πρωθυπουργός αλλού το ενδιαφέρον και τη δημόσια συζήτηση δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τους δεκάδες νεκρούς. Έχουν περάσει ούτως ή άλλως δυο εβδομάδες σχεδόν και η κοινή γνώμη παρά την καλοκαιρινή ανάπαυλα είναι εστιασμένη σε αυτή την τραγωδία. 

Το στίγμα είναι μεγάλο και θα ακολουθεί πλέον τον ίδιο επισημαίνουν ενώ πέρα από το σκέλος της αντίδρασης που αποδείχτηκε εντελώς ανεπαρκής στην αντιμετώπιση και το συντονισμό του κρατικού μηχανισμού έχουν να σηκώνουν στους ώμους τους και το επικοινωνιακό στραπάτσο όπως λένε με τα σόου μπροστά στις κάμερες από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.  

Με σεβασμό στου νεκρούς

Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα έρθει στη Βουλή. Ήδη έχει κατατεθεί η σχετική ερώτηση από την Εύη Χριστοφιλοπούλου προνοητικά στον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος θα προΐσταται του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι τον Ανασχηματισμό. 

Και μπορεί λόγω της αναγκαίας ξεκούρασης πολλών στελεχών τουλάχιστον το επόμενο δεκαήμερο του Αυγούστου από τις 20 του μήνα που θα έχουν επιστρέψει όλοι πλέον στα πόστα τους η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή και σε όλα τα επίπεδα. Και στο μέτωπο της τραγωδίας αλλά και στο μέτωπο της οικονομίας. 

Ο Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας την αποδοχή της παραίτησης Τόσκα δεν ήταν τυχαίο ότι απευθύνθηκε προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο ότι για το ΚΙΝΑΛ είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που φέρει ακέραια την ευθύνη. 
Είναι ο ίδιος που πρέπει να παραιτηθεί κυρίως για τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών και σε συνδυασμό μάλιστα με το «ρουσφέτι» στον Κουφοντήνα πολλοί μιλούν και για «χυδαία» πρόκληση στο κοινό αίσθημα.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα επιμείνουν ότι μόνος δρόμος είναι η παραίτηση του ίδιου του κ. Τσίπρα και η χώρα να οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές. 
 

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε επίσης