Hλεία: Κυνηγός τραυμάτισε θηροφύλακα

στο Λάλα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μήνυση κατά κυνηγού, που τραυμάτισε ελαφρά θηροφύλακα στην περιοχή του Λάλα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, υπέβαλαν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Ιουλίου, εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην περιοχή.

Ειδικότερα, τα μεσάνυχτα της 26ης Ιουλίου προς τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Ιουλίου, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Ν. Ηλείας Γεώργιος Λάττας, Χαράλαμπος Χριστόπουλος και Παναγιώτης Μπόρας μαζί με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Αλέξανδρο Παπαγιάννη, βρίσκοντας στην περιοχή του Λάλα, εκτελώντας τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, καθώς είχαν πληροφορίες και καταγγελίες για παράνομη θήρα τη νύχτα. Πράγματι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έκαναν σήμα σε όχημα που βρισκόταν σε δασικό δρόμο, προκειμένου να σταματήσει για τον προβλεπόμενο από τον Νόμο έλεγχο.

Αν και προς στιγμή ο οδηγός –  που οι θηροφύλακες διαπίστωσαν ότι είναι γνωστό άτομο, που και στο παρελθόν έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για παράμονη θήρα, ενώ στη θέση του συνοδηγού υπήρχε και κυνηγετική καραμπίνα εκτός θήκης – φάνηκε να επιχειρεί  να σταματήσει, τελικά ανέπτυξε ταχύτητα και προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη, έκανε επικίνδυνο ελιγμό, χτύπησε –ευτυχώς ελαφριά- τον έναν θηροφύλακα και τράπηκε σε φυγή.

Ενημερώθηκε άμεσα το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου αλλά δυστυχώς ο καταζητούμενος δεν ανευρέθη. Στην συνέχεια υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και Ποινικού Κώδικα.

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης