Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: Το ΕΚΕΠΥ είχε ζητήσει 40 σάκους περισυλλογής νεκρών τη Δευτέρα

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, Νικόλαος Παπαευσταθίου για όσα καταγγέλλει ο Σταμάτης Πουλής

Νέα καταγγελία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών πριν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, είπε ότι στις 11:20 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητώντας μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μπαίνοντας στην συνεδρίαση του συντονιστικού ήξερε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών.

Επίσης, ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι στις λίγο πριν τα μεσάνυχτα της επίμαχης ημέρας, είχαν ήδη σταλεί στην Αθήνα 40 σάκοι με σορούς από τη Ραφήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επίσης υποστηρίζει ότι «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο «Σισμανόγλειο» που από τις 10:30 με έντεκα παρά είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών».

Το in.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Νικόλαο Παπαευσταθίου, για τα καταγγελλόμενα από τον κ. Πουλή.

Ο κ. Παπαευσταθίου εξηγεί ότι «πράγματι ζητήθηκαν σάκοι περισυλλογής νεκρών τη Δευτέρα. Δε θυμάμαι να σας πω την ακριβή, πριν ή μετά την επιχειρησιακή σύσκεψη στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ωστόσο, να διευκρινίσουμε ότι το αίτημα για σάκους περισυλλογής νεκρών τίθεται σε κάθε έκτακτο γεγονός. Πρόκειται για μέρος της επιχειρησιακής διαδικασίας και στόχο έχει να είμαστε έτοιμοι για την περίπτωση που υπάρξουν νεκροί. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκαν και οι σάκοι στην περίπτωση της φωτιάς στην Ανατολική Αττική».

 

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης