Συνάντηση παράταξης Νικολάου για τις εκλογές - Ποιοι στηρίζουν, ποιοι το σκέφτονται...

έγινε τη δευτέρα σε ξενοδοχείο εκτός δήμου

Την ίδια επιλογή έκανε και η πλειοψηφούσα ομάδα του Χρήστου Νικολάου, με αυτή του Διονύση Γκοτούλια. Τη Δευτέρα, συναντήθηκε η δημοτική ομάδα του δημάρχου δυτικής Αχαΐας σε ξενοδοχειακή μονάδα στα Βραχνέικα, όπως είχε γίνει και με τη συνάντηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Χρήστος Νικολάου, κάλεσε τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους σε μια πρώτη επαφή και συζήτηση για τα νέα δεδομένα του εκλογικού νόμου, όσο και την έναρξη, πια, της προεκλογικής περιόδου. Άλλωστε δεν απομένουν παρά λίγοι μήνες μέχρι τον Μάιο του 2019 που θα γίνει η νέα «μάχη» για το δημαρχιακό θώκο της δυτικής Αχαΐας. 

Η συζήτηση, σε γενικές γραμμές, διεξήχθη, σε καλό κλίμα, με μικρές ενστάσεις και εντάσεις, ως προς τη διαχείριση της διοίκησης του δήμου, τις ελλείψεις και τα παράπονα των πολιτών. Από τους 16 δημοτικούς συμβούλους, παραβρέθηκαν οι 13. Έλειπαν οι Ράθωσης, Μυλωνάς και Παναγιωτοπούλου, η οποία λόγω της εργασίας της, βρίσκεται εκτός δήμου, όμως, όπως έχει δηλώσει και η ίδια σε συνέντευξή της, είναι σίγουρη η κάθοδός της στις εκλογές του Μαΐου.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο δήμαρχος, μιλώντας σε ενωτικό κλίμα. Ζήτησε, συμπόρευση και ανασύσταση δυνάμεων, εξηγώντας ότι εφεξής ο αγώνας είναι μεγάλος, ζητώντας επίσης τη βοήθεια στην εξωστρέφεια του έργου της δημοτικής αρχής, το οποίο θα παρουσιαστεί σταδιακά, συμπληρώνοντας την πολιτική εικόνα της πενταετούς διοίκησης. Επίσης, ζήτησε, να ενταθούν οι συζητήσεις και οι επαφές με τους πολίτες, καθώς και πλήρη ετοιμότητα της ομάδας σε ότι αφορά τα ζητήματα της καθημερινότητας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ακολούθησε η συζήτηση για τις υποψηφιότητες, όπου εκεί εκφράστηκαν όλοι οι σύμβουλοι για το αν θα είναι ή όχι και πάλι υποψήφιοι, ενώ τέθηκαν και ζητήματα διαχείρισης του προεκλογικού αγώνα ώστε να παραμείνει η ομάδα συμπαγής. Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, φαίνεται ότι τρεις με τέσσερις, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό των παρευρισκομένων συμβούλων, τάχθηκε στο πλευρό του Χρήστου Νικολάου και έτοιμο να στηρίξει τον νυν δήμαρχο να επανεκλεγεί. Τέλος, στο τραπέζι των συζητήσεων, φαίνεται ότι τέθηκε και η πρόταση να ενεργοποιηθεί το σύνολο όλων, όσοι ανήκουν στην παράταξη και έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση των πολιτών το 2014, ως μια διευρυμένη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης.

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης