Kάηκε το σπίτι και το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου - ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Από την πύρινη κόλαση της 23ης Ioυλίου δεν γλίτωσε ούτε το σπίτι του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές, ενώ στάχτη έγιναν αντικείμενα τεράστιας πνευματικής αξίας του εκλιπόντος σκηνοθέτη και σεναριογράφου.

Οι φλόγες που έπληξαν το Μάτι Αττικής κατέστρεψαν ολοσχερώς το σπίτι και την αλληλογραφία του αξέχαστου Θόδωρου Αγγελόπουλου, που έφυγε από τη ζωή το 2012 από τροχαίο.

image.jpg

Η επιβλητική μονοκατοικία του σπουδαίου σκηνοθέτη, ήταν ανάμεσα στα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και που σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό μετρά 82 νεκρούς.

Η σύζυγος του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Φοίβη Αγγελοπούλου, σε κατάσταση σοκ μίλησε σε δημοσιογράφους και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε από το μένος της τεράστιας και φονικής πυρκαγιάς, ενώ αποκάλυψε πως ολόκληρη η πνευματική ιδιοκτησία της οικογένειας έγινε στάχτη.

Μεταξύ άλλων είπε ότι κάηκε η αλληλογραφία του αξέχαστου σκηνοθέτη με πασίγνωστες προσωπικότητες, τα βιβλία που είχε με τις υπογραφές των συγγραφέων τους κ.ά.  Το μόνο πoυ διασώθηκε, με πρωτοβουλία της κόρης τους, ήταν το αρχείο της ταινίας «Θίασος».

image_1.jpg

Όλα αυτά βρίσκονταν στο γραφείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου που παραδόθηκε και αυτό στις φλόγες μαζί με ολόκληρο το σπίτι.

Η ίδια εξιστόρησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να σωθεί. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της πυρκαγιάς η ίδια βρισκόταν σε μια φίλη της που ήταν χειρουργημένη με πατερίτσες και η οποία τελικά πνίγηκε.

Πηγή: zougla.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ