Πάτρα: Σήμερα συναυλία του Ευγένιου Βούλγαρη

στο Πολύεδρο

Ο Πατρινός μουσικός Ευγένιος Βούλγαρης θα παρουσιάσει στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, το «Inside out project - Τα εντός, εκτός...» το σημερα Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ.

Α’ μέρος Inside outsolo: Ευγένιος Βούλγαρης, yayli tanbur

Μια μουσική απεικόνιση της αυτογνωσιακής διαδρομής με σταθμούς έργα παλαιά και σύγχρονα , βασισμένα στην λόγια οθωμανική μουσική παράδοση, και ενδιάμεσες ενωτικές μεταβασεις, αυτοσχεδιασμούς (ταξίμια) στους κώδικες των μακάμ. Στόχος , ο σύντονισμος στην διαλογιστική δύναμη της συγκεκριμένης μουσικής παράδοσης αλλά και η μετουσίωση της σε μια συναισθηματική προβολή τόσο προσωπική οσο και σύγχρονη ...

Β’ μέρος Inside out trio: Ευγένιος Βούλγαρης, yayli tanbur - Fausto Sierakowski, saxophone - Κώστας Τσαρούχης, Contra bass.

Οι τρεις μουσικοί συνδέονται με τα ηχοχρωματικά χαρακτηριστικά των μουσικών τους οργάνων και ξεκινούν ένα ηχητικό παιχνίδι, ψάχνοντας την δημιουργική σχέση μεταξύ τους και τους τρόπους της υπέρβασης των διαφορών τους μέσα από την διάδραση. Πεδίο αυτής της σχέσης αποτελεί η λόγια μουσική της Πόλης, τα μουσικά ιδιώματα της παραδοσιακής μουσικής και ο αυτοσχεδιασμός.

Είσοδος 10 ευρώ - Φοιτητές, άνεργοι 8 ευρώ.

Ο Ευγένιος Βούλγαρης είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής, ασχολείται από το 1992 συστηματικά με το ούτι και την παραδοσιακή μουσική. Μαθήτευσε αρχικά στον Χρήστο Τσιαμούλη. Από τον Fahrettin Çimenli πήρε μαθήματα στο yağli tambur, την ερμηνεία των μακάμ, και τον αυτοσχεδιασμό.

Συμμετείχε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με έναν μεγάλο αριθμό μουσικών δημιουργών. Από το 1995 συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων παίζοντας μαντολίνο και μπουζούκι, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει συμπράξει με την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Δίδαξε στη Σχολή Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, σε μουσικά σχολεία και σεμινάρια, καθώς και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Το 2007 κυκλοφόρησαν μαζί με τον Βασίλη Βανταράκη το βιβλίο με τίτλο «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι του Μεσοπολέμου: Σμυρναίικα και Πειραιώτικα Ρεμπέτικα».

Στη δισκογραφία παρουσίασε τα Ταξίδια, Το Μήνυμα του Πρίγκιπα, και το δίσκο με τίτλο Αψιλίες, σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Μελοποίησε επίσης μέρος των Ρουμπαγιάτ του Ομάρ Καγιάμ, και έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

 

Διαβάστε επίσης