Τορόντο: Μία 10χρονη και μία 18χρονη τα θύματα του ένοπλου στο Ελληνικό εστιατόριο

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη

Η αστυνομία του Τορόντο συνεχίζει σήμερα να αναζητεί τα κίνητρα του δράστη που άνοιξε πυρ σε κεντρική λεωφόρο της ελληνικής συνοικίας της πόλης, με αποτέλεσμα ένα 10χρονο κορίτσι και μια 18χρονη κοπέλα να σκοτωθούν και άλλοι 13 άνθρωποι, ηλικίας 10 έως 59 ετών, να τραυματιστούν, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχηγός της αστυνομίας Μαρκ Σόντερς.

Αργότερα ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός σε ένα δρομάκι, σύμφωνα με τις αρχές.

Ορισμένοι τραυματίες εξακολουθούν και βρίσκονται σε «σοβαρή» κατάσταση, επισήμανε ο Σόντερς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί αυτό συνέβη» σημείωσε σε δημοσιογράφους ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν θα προβεί σε εικασίες σχετικά με τα κίνητρα του ενόπλου. «Είναι παρά πολύ νωρίς να αποκλείσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Ο δράστης, οπλισμένος με ένα περίστροφο, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στις 22.00 τοπική ώρα χθες το βράδυ (05.00 ώρα Ελλάδας) στη λεωφόρο Ντάνφορντ, όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας για οικογένειες στην ελληνική συνοικία της πόλης, το Greektown. Ο ένοπλος διέσχισε την πολυσύχναστη λεωφόρο πυροβολώντας προς πάσα κατεύθυνση.

Τα στοιχεία των δύο νεκρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο 29χρονος από το Τορόντο ενεπλάκη κατόπιν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, έφυγε από την περιοχή και κατόπιν βρέθηκε νεκρός, σύμφωνα με τη Μονάδα Ειδικών Ερευνών της αστυνομίας του Τορόντο. Όταν εντοπίστηκε, έφερε τραύμα από σφαίρα όμως οι αρχές δεν έχουν έως τώρα αποσαφηνίσει τις συνθήκες ή την αιτία του θανάτου του.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό με μήνυμά του σήμερα στο Twitter επισήμανε: «Οι πολίτες του Τορόντο είναι ισχυροί, δυνατοί και γενναίοι και θα είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Διαβάστε επίσης