ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Πατρών - Αθηνών - ΚΛΕΙΣΤΗ παλαιά και νέα εθνική- Οδηγία της αστυνομίας για όσους κατευθύνονται στην Αθήνα ΦΩΤΟ

στα Γεράνεια Όρη

ΝΕΟΤΕΡΑ: Αστυνομικές πηγές συμβουλεύουν τους Αχαιούς οδηγούς να μην ταξιδέψουν προς Αθήνα αν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. 

Η εθνικής οδός Αθηνών Κορίνθου παραμένει κλειστή λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο ύψος της Κιννέτας. 

Η αστυνομία συμβουλεύει όσους πρέπει να κατευθυνθούν προς την Αθήνα να ταξιδέψουν μέσω Ιτέας. 

Οι συστάσεις γίνονται από πηγές της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας μετά από ερώτημα του Tempo24, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί. 

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έγινα γνωστό ότι τα μέτρα της Τροχαίας επεκτάθηκαν και  η αστυνομία υποχρεώνει τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή από τον κόμβο Ελευσίνας προς Κόρινθο και τον κόμβο Επιδαύρου προς Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επ’ αόριστο έχουν αναβληθεί όλα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Αχαΐας από και προς την Αθήνα λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην Εθνική Οδό από την μεγάλη φωτιά της Κινέτας.

Νωρίτερα τρία λεωφορεία που ξεκίνησαν από την Πάτρα και ήταν γεμάτα κόσμο τελικά δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους. 

Σοκάρουν τα πλάνα από τούνελ της Εθνικής οδού όπου η ορατότητα είναι μηδενική λόγω των καπνών.Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά στη μία πλευρά του εθνικού δρόμου. Υπάρχουν απαγορευτικές ενδείξεις για τους οδηγούς.

Συγκλονιστικές εικόνες έχει καταγράψει η κάμερα ενός οδηγού που περνά από την εθνική οδό στο ύψος της Κινέτας, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι.

Εικόνες από την Παλαιά Εθνική οδοό στο ύψος της Κακιάς Σκάλας

 

Μια προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στην Κινέτα

Η κάμερα του Korinthostv.gr κατέγραψε την προσαγωγή ενός ατόμου ως υπόπτου για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον οικισμό Πανόραμα.

 

 


Εγκλωβισμένοι οδηγοί παραμένουν στην Πατρών - Αθηνών στο ύψος της Κινέτας, καθώς λόγω της μεγάλης φωτιάς, έκλεισε η νέα και η παλαιά εθνική οδός. 

 

 

---------------

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε στις 12.00 το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή της Κινέτας. Η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς έφθασε σε σπίτια, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος, ενώ στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επτά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και τρία ελικόπτερα. Παράλληλα καθ' οδόν βρίσκονται οχήματα από την επαρχία για ενίσχυση των δυνάμεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις κυρίως στο βόρειο τμήμα της Κινέτας και συγκεκριμένα στις περιοχές, Μαρούλα, Γαλήνη, Πανόραμα.
Κάτοικοι με λάστιχα, μάνικες και άλλα μέσα που διαθέτουν συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί, που φαίνονται ακόμα και από το κέντρο της Αθήνας.
Εκτροπή κυκλοφορίας 

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς πραγματοποιείται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος του 56 χλμ.. 
 

Διαβάστε επίσης