Ένα γκαράζ στη Νέα Υόρκη γέμισε με καθρέπτες

1500 σφαιρίδια καθρεπτών

Ο Γιαπωνέζος καλλιτέχνης Yayoi Kusama έχει διασκορπίσει μπάλες στο εσωτερικό ενός γκαράζ αμαξοστοιχίας που έχει πληγεί από τον τυφώνα στη χερσόνησο Rockaway της Νέας Υόρκης.

Ονομάζεται «Narcissus Garden» και είναι η πιο πρόσφατη έκδοση ενός έργου που ο καλλιτέχνης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 33η Μπιενάλε της Βενετίας το 1966. Έχει επίσης αναδημιουργήσει την εγκατάσταση σε άλλους χώρους, συμπεριλαμβανομένης μιας λιμνούλας στο κτήμα Glass House του Philip Johnson στο Κοννέκτικατ.

Η εγκατάσταση του Kusama βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένη βιομηχανική δομή στο Φορτ Τίλντεν – μια περιοχή που χαρακτηρίστηκε ως στρατιωτική βάση των ΗΠΑ από τα τέλη του 1800 μέχρι τη δεκαετία του ’70. Η δομή χρησιμοποιήθηκε ως γκαράζ αμαξοστοιχίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά από τότε έχει εγκαταλειφθεί και υπέστη περαιτέρω ζημιά όταν ο τυφώνας Sandy χτύπησε το 2012 αυτό και πολλά άλλα κτήρια στην περιοχή.

Η παρέμβαση του καλλιτέχνη περιελάμβανε την κάλυψη του δαπέδου του χώρου με 1.500 στρογγυλεμένες μπάλες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν και αντιπαραβάλλουν τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των τοιχωμάτων που καλύπτονται με γκράφιτι.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ