Ψηλά στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων η παραλία της Καλόγριας

Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ, βρίσκεται και φέτος η παραλία της Καλόγριας, στην Στροφυλιά, με τα χαρακτηριστικά της να μπορούν να συναγωνιστούν πολλές άλλες, ανά την Ελλάδα.
Σε καμπάνια των προϊόντων της Νivea για τη θάλασσα, η Καλόγρια βρίσκεται στην 5η θέση, αφήνοντας πίσω στις ιδιαιτερότητες πασίγωστες ακτές και πολυσύχναστες ή πολυπροβεβλημένες, όπως το Ξι Κεφαλονιάς, τα Μάταλα Κρήτης, την Κόκκινη της Σαντορίνης, τις Κολυμπήθρες Πάρου και Τήνου, το Μηλοπόταμο Πηλίου, τους Εγκρεμνούς Λευκάδας, τη Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνίας, τη Μικρή Μπανάνα Σκιάθου, τις Σεϋχέλες Ικαρίας, της Γριάς τ΄Απήδημα Ανδρου, την Πισίνα στα Κουφονήσια κ.ά.
Σύμφωνα με τους αξιολογητές, η Καλογριά «συνδυάζει αρμονικά και ξεχωριστά την ατελείωτη αμμουδιά, τη θάλασσα και το δάσος των 20.000 στρεμμάτων, που αγκαλιάζει το μήκος της παραλίας.
Στη βόρεια πλευρά της, αμμόλοφος και αμμοθίνες παραπέμπουν σε κάποιο αφρικανικό τοπίο. Δημιουργός τους είναι ο άνεμος, που τους έχει σμιλεύσει βάζοντας τη δική του εξωτική πινελιά στο ούτως ή άλλως εντυπωσιακό τοπίο».
Η προστατευόμενη περιοχή -από τη συνθήκη Ramsar- καλύπτει το κομμάτι από τον Πατραϊκό Κόλπο έως την Κυλλήνη, και περιλαμβάνει το Δάσος της Στροφυλιάς, την Παραλία Καλόγριας και τη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.
 

Διαβάστε επίσης