Αυτός είναι ο πρώτος «δήμαρχος της νύχτας»

Στόχος του είναι η ασφαλής νυχτερινή ζωή.

Το νέο πόστο του «δημάρχου της νύχτας» ανέλαβε ένας 27χρονος φοιτητής στην πόλη Μάνχαϊμ της Γερμανίας.

Ο Χέντρικ Μάιερ γίνεται ο πρώτος «δήμαρχος της νύχτας» στη χώρα του και καλείται να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ κατοίκων, επιχειρηματιών και θαμώνων των 120 μπαρ και κλαμπ της πόλης.

Στόχος είναι η ασφαλής νυχτερινή ζωή. «Πολύ γουστάρω που θα κάνω αυτή τη δουλειά» δηλώνει ο μεταπτυχιακός φοιτητής με τα μούσια και τα μακριά μαλλιά, ο οποίος ανυπομονεί να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Ο 27χρονος θέλει να απομακρύνει τα σπασμένα γυαλιά γύρω από τα νυχτερινά κέντρα, τοποθετώντας κάσες για τα μπουκάλια, και να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα με κάμερες κυκλοφορίας. Επίσης υπάρχει η σκέψη για ένα οικονομικό νυχτερινό λεωφορείο με εισιτήριο 1,5 ευρώ και δωρεάν πόσιμο νερό για τους διψασμένους νυκτόβιους. 

Ο δήμαρχος του Μάνχαιμ, Πέτερ Κουρτς χαιρετίζει την απόφαση να υπάρχει ένας ακόμη «δήμαρχος»: «Ο δήμαρχος της νύχτας ενισχύει την κουλτούρα και την οικονομία της νύχτας». Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι η καλύτερη δικτύωση της νυχτερινής σκηνής με τη διοίκηση του δήμου.

Για τη θέση του «δημάρχου της νύχτας» προβλέπονται 50 ώρες εργασίας το μήνα, με μισθό 1.200 ευρώ μεικτά.

Πάντως, ο πρώτος «δήμαρχος της νύχτας» παγκοσμίως ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2012 στο Άμστερνταμ και τα θετικά αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή: έχει μειωθεί η βία από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, όπως και η φασαρία.

(Πηγή: Deutsche Welle)